Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.10.2014

Els equips de formació es troben al COFO per arrencar el nou curs

cofo, formacions, escola de formació, sifo

Congrés de Formació 2014

El cap de setmana de l’11 i 12 d’octubre, 80 formadors, formadores i responsables pedagògics han participat al Congrés de Formació (COFO) a Les Obagues de Juneda.

Aquest any, la trobada ha servit per validar canvis en els nous cursos de formació a partir de les propostes fetes en els diferents espais de revisió. Entre aquests canvis hi ha la nova divisió del nombre d’hores que es dedica a cada contingut, la millora de les pautes d’avaluació i la reformulació d’alguns apartats del Moodle.

D’una banda, s'ha debatut sobre els espais de participació dels formadors i formadores dins de l’Escola, amb opcions com fer més claustres, crear comissions també integrades per formadors, fer taules a les demarcacions i sectors… La Taula Pedagògica (TAPE) general treballarà durant el curs per consensuar una proposta.

D’altra banda, els i les participants han fet descobertes sobre models educatius alternatius a l’escola convencional, que els han ajudat a reflexionar sobre el projecte educatiu de la nostra Escola de Formació. A més a més, han treballat de forma pràctica com planificar les formacions des d’una perspectiva globalitzadora, gràcies al disseny metodològic globalitzador (DMG).

Al final del dia, la vetllada hi ha posat el toc més escolta, fent-los reflexionar sobre la figura del formador i formadora; fent la promesa de cara a aquest nou curs.

Diumenge al matí, els formadors i formadores de primer any han participat de la Sessió Inicial de Formació (SIFO) i els més veterans han reflexionat sobre com treballem i vivim la natura dins les formacions. Amb aquestes formacions específiques vam donar per finalitzat el COFO del curs 2014-2015, on es va poder respirar molt bon ambient.

Al Facebook de MEG hem penjat un àlbum de fotos amb un recull d'imatges del COFO:
 


Etiquetes

Comparteix