Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

16.10.2014

Les Assemblees Generals, cada cop més multitudinàries

assemblea, ago, torelló, globus, públic, plenari, decidir

Assemblea del 2010 a Torelló.

En cinc anys, s'ha doblat el nombre d'assistents a les assemblees de MEG, però el percentatge de participants sobre el total de caps segueix sent baix.

L'Assemblea General Ordinària (AGO) celebrada el passat novembre de 2013 a Girona va ser sens dubte la més multitudinària de la història de l'associació des que es van unir Minyons Escoltes per una banda i Guies Sant Jordi de Catalunya per l'altra.

Enguany a Barcelona s'espera que la participació dels caps superi, un cop més, totes les expectatives i s'estableixi un nou rècord d'assistència (al gràfic de sota podeu veure l'assistència a les assemblees de les últimes dècades i al mapa del final, on han tingut lloc). 

És curiós el cas de l'assemblea del 1995 a La Colònia Güell (Demarcació BLL/G/AP) que, amb 458 persones, va registrar la tercera millor marca d'inscrits, havent-se celebrat en una dècada en què l'assistència mitjana va ser de 325 assembleistes per edició. 

Tot i l'augment progressiu dels darrers anys, el percentatge de participació sobre el total dels caps afiliats va ser del 21% a la darrera assemblea. Una bona assistència de membres de MEG a les assemblees contribueix a la bona salut democràtica de l'associació.

Pots preinscriure't a la propera AGO fent clic aquí. La preinscripció és imprescindible per poder calcular prèviament l'aforament dels espais i les quantitats dels àpats.
Les AGO tenen un ordre preestablert d'acollida per demarcacions. Així, cada 8 anys es completa la roda i totes les demarcacions són seu de l'acte més important de l'associació.

Aquest 2014, Barcelona és la ciutat escollida per reunir als caps vinguts d'arreu del territori català i se situa com la ciutat on més vegades (7) s'hi ha celebrat una AGO, seguida de Girona amb 3 ocasions, Lleida, Torelló i Valls amb 2 cadascuna.

 


Comparteix