Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

06.11.2014

Celebrem la Castanyada fent servei!

aeig sebastià montraveta, catalunya central, paret, pintada, dibuix

Mural pintat al pati de l'escola pública de Gironella.
AEiG Sebastià Montraveta

Què millor que aprofitar la Castanyada per reunir les famílies del cau i fer servei al poble col·laborant amb altres entitats? És el que han fet a l'AEiG Sebastià Montraveta de Gironella (Demarcació de Catalunya Central).

Des de l'agrupament ens expliquen com va anar:

“Un any més, l’Agrupament Escolta i Guia Sebastià Montraveta hem celebrat la Castanyada amb les famílies del cau. Nens i nenes, pares i mares, caps i quel·les, hem dedicat el matí del diumenge 2 de novembre a fer servei pel poble, amb l’objectiu de millorar Gironella i col·laborar amb altres entitats. D’una banda, després de posar-nos d’acord amb l’equip directiu de l’Escola Pública de Gironella, hem pintat un mural al pati de l’escola, hem polit i envernissat una tanca i una caseta de fusta on juguen els nens i nenes, i hem netejat l’espai públic dels jardins del centre.

D’altra banda, ja que des del Cau volíem netejar i recuperar algunes fonts del poble, ens hem posat en contacte amb la llar d’avis de Gironella. Fa un temps, aquests van fer un recull de totes les fonts que recordaven i coneixien, i d’una cinquantena de fonts, es va decidir desbrossar i arreglar la Font de Ballvé i la Font de Cal Pere Vell. També, de manera consensuada amb l’ajuntament, vam decidir arreglar la Font dels Tòrracs. Així doncs, s’han recuperat aquestes tres fonts.Un cop acabada la feina, ens hem reunit tots a l’Ermita de Sant Marc on hem celebrat el pas d’unitat. Tots aquells nens que canviaven de branca han superat alguna prova i han entrat a la seva nova unitat. Per acabar, hem dinat tots junts i hem celebrat la castanyada tot menjant coca, xocolata i castanyes.”

Enhorabona per la feina!


Comparteix