Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.11.2014

Fem una TACA amb Escoltes Catalans i Acció Escolta!

tarragona, taca, fceg, escoltes catalans, acció escolta, caps, procés d'unitat

TACA conjunta amb caps d'EC i AEC.
Demarcació de Tarragona

Una vintena de caps d’agrupament d'Escoltes Catalans, Acció Escolta de Catalunya i MEG es van trobar a Torredembarra.

En el marc del procés d’unitat de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), el passat dijous 6 de novembre s’organitzà una Trobada de Caps d’Agrupament (TACA) de la Vegueria del Camp de Tarragona – Penedès d’Escoltes Catalans (EC) i de la Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG).

La trobada, realitzada al cau de l’AE Els Salats de Torredembarra, també comptà amb la participació d’alguns membres d’Acció Escolta de Catalunya (AEC), també entitat de la FCEG, però que no té agrupaments en aquest territori.

Ajornada el passat mes de maig, la trobada era una demanda dels propis caps d’agrupament del territori per fomentar l’intercanvi d’experiències dels caps des del punt de vista de la seva associació i, sobretot, per a conèixer-se, trobar-se com a territori i fer-se moltes preguntes.

Després d’una breu presentació, un joc de coneixença i una dinàmica de contextualització, els participants es van organitzar en petits grups de debat que tenien com a base diferències i punts en comú entre associacions proposats pels mateixos caps d’agrupament.

Després d’estona de preguntar i respondre sobre les unitats i els caps, els locals, la ideologia i el mètode educatiu, l’Escola de Formació o l’organització de l’assemblea general, els representants de cada grup van compartir amb la resta uns titulars com a conclusió del treball i de l’experiència. Aquests en són alguns exemples: 

“ha estat un intercanvi positiu, motivador i enriquidor”
“ha estat una conversa productiva per trencar amb la llunyania” 
“amb ganes de més!”

Notícia penjada originalment al web de la Demarcació de Tarragona (més fotos aquí).Etiquetes

Comparteix