Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.11.2014

El 22 de novembre, recollim productes d’higiene per al quart món

recollida, servei, transformació social, quart món, barcelonès, productes d'higiene, necessitats bàsiques

La recollida tindrà lloc el 22 de novembre.
Projecte recollida productes d'higiene

Els agrupaments del Barcelonès estan convidats a participar en una recollida de productes d’higiene personal per a persones en risc d’exclusió social, impulsada per dos caps.

El projecte té com a objectiu principal donar a conèixer la problemàtica del quart món als infants i joves i, sobretot, fer pensar sobre les necessitats bàsiques: Quines estan cobertes? Quines no? Quin paper hi juguen les retallades? I, evidentment posar el nostre granet de sorra fent la recollida d'alguns productes fonamentals. 

Té una primera fase de sensibilització, amb una xerrada que va tenir lloc el passat 8 de novembre i amb la proposta als agrupaments de fer una activitat relacionada amb el tema. La segona fase és la recollida en si, que es farà el proper 22 de novembre i estan convidats a participar-hi els agrupaments de la Demarcació del Barcelonès.

La iniciativa és el projecte de Truc de dos trucaires de dos agrupaments de Barcelonès que actualment són caps de primer any. Els organitzadors compten amb els agrupaments per poder fer realitat aquest projecte, ja que sense voluntaris per dur a terme la recollida seria impossible!

Com es pot col·laborar en la recollida de productes d'higiene del dia 22 de novembre?
  • Posant un punt de recollida al teu cau.
  • Ajudant a fer el transport.
  • Cedint un local on deixar tot el material abans de distribuir-lo a les diferents fundacions amb qui col·laborarem (si algun agrupament ofereix el seu local com a magatzem ho agrairan molt, ja que de moment no tenen lloc on deixar-ho!)
  • Portant algun producte al punt de recollida més proper (s’anunciaran aviat!).
Quines fundacions rebran els productes que es recullin? Quins productes es recullen?
Pasta de dents, raspall de dents, gel, xampú, productes pels polls, tovalloletes, compreses, tampons, condons, maquinetes d’afaitar, espuma d’afaitar, bolquers, desodorant, detergent de roba, productes de neteja per la llar, pinta o raspall pel cabell… I si penseu en algun altre i no sabeu si és adequat, ho podeu preguntar als organitzadors!

Dubtes, preguntes...
Per qualsevol dubte us podeu dirigir a: projecte.recollidahigiene@gmail.com
També podeu visitar el perfil Facebook: “Projecte recollida” o la pàgina “Projecte recollida productes d’higiene” on trobareu actualitzada tota la informació!


Comparteix