Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.11.2014

La instal·lació juvenil la Censada acull una trobada on es difonen idees neofeixistes i racistes malgrat el rebuig de la FCEG i altres entitats

la censada, casa de colònies

Casa de colònies La Censada.

Divendres la FCEG va llançar un comunicat rebutjant l'ús d'una instal·lació juvenil per a una trobada de les joventuts de PxC. La trobada s'ha celebrat igualment aquest cap de setmana.

Aquest és el comunicat de la FCEG:

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, formada per més de 200 agrupaments d’arreu del territori, rebutja el fet que la instal·lació juvenil la Censada s’utilitzi per acollir una trobada organitzada per les joventuts de Plataforma per Catalunya.

Entenem que les instal·lacions juvenils són espais educatius que han de servir perquè els infants i joves es formin en competències i valors i no per difondre idees que atempten contra principis fonamentals per la nostra societat com el respecte o la democràcia i els Drets Humans. A més, educar significa desenvolupar l’esperit crític entre els infants i joves i en cap cas generar contextos basats en la manipulació o l’adoctrinament. Per aquests motiu, des dels agrupaments escoltes i guies, treballem per construir una societat més cohesionada i vivim la diversitat com una riquesa i no com una amenaça.

Des de la FCEG, i considerant que la casa de colònies la Censada es tracta d’un equipament que forma part de la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils, demanem que els poders públics prenguin en consideració els fets i actuïn en conseqüència.

A més, des del moviment escolta i guia de Catalunya afirmem que no farem ús d’aquelles instal·lacions que acullin activitats que pretenen fomentar la xenofòbia i el racisme i animem els agrupaments a trucar a la casa de colònies de la Censada (938046333 / 673190920) per demanar que no s’aculli aquesta activitat que va en contra els valors que fonamenten i han de seguir fonamentant la nostra societat.

També s'hi van mostrar en contra el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC)Esplais Catalans, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i l'Aixada Antiracista.

Igualment, i tal i com explica La Directa, la casa ha acollit la trobada igualment aquest cap de setmana. 


Etiquetes

Comparteix