Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.11.2014

Diem NO a la violència masclista

violència masclista, masclisme, feminisme, gènere, dones

Campanya contra la violència masclista.

Un any més, com cada 25 de novembre i cada dia, des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya rebutgem i denunciem la violència masclista, les morts que aquesta causa i la resta de formes de violència quotidiana invisible i silenciada.

Us enllacem el manifest institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra cada any el 25 de novembre. Les Nacions Unides van establir aquest dia internacional l'any 1999 a proposta de la República Dominicana, amb el suport de 60 països, en memòria de les germanes Mirabal.

L’Institut Català de les Dones, les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya han posat en marxa la campanya unitària Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena. L’objectiu de la campanya és que la violència masclista sigui rebutjada contundentment per la societat això produeixi un canvi en la conducta de qui l’exerceix i s’avanci en una nova cultura de les relacions entre homes i dones.

Ahir, 24 de novembre, la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere va celebrar el seu 10è aniversari. Moltes felicitats!


Comparteix