Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.12.2014

200 persones participen a l’acte central de la Llum de la Pau a Bellpuig

llumdelapau, espiritualitat, pau, bellpuig, nordoccidental

Rebuda de la Llum de la Pau a Bellpuig.

llumdelapau, espiritualitat, pau, aeig montpalau, aeig roc del migdia, internacional

L'AEiG Montpalau i l'AEiG Roc del Migdia van anar a buscar la Llum de la Pau a França.

La rebuda de la flama, que els escoltes i les guies escampem arreu del món com a símbol de pau i esperança, va ser d’allò més especial.

“Dues persones grises es troben en un món que ha perdut l’essència, el nord, les raons per esforçar-se, l’esperança de trobar el camí per fer créixer la societat que les envolta. Però algú els ha promès que aquesta fredor que senten s’escalfarà. I estan decidides a recuperar allò que han perdut.”

Així s’iniciava l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau 2014  aquest diumenge 14 de desembre. Entre 150 i 200 persones es van acostar a la plaça Ramon Folch de Bellpuig per viure una celebració ben emotiva. L’AEiG Ramon Folch va acollir l’acte, organitzat per la Demarcació Nord-Occidental de MEG i l’AEiG Garbí de Maristes.

A través de diverses activitats dinamitzades, l’objectiu era aconseguir els quatre elements. Primer la terra, simbolitzant l’esforç. Després, l’aire, com a símbol de l’espiritualitat. També l’aigua, com a símbol de la vida, i finalment el foc, representat per la Llum de la Pau. A més, calia aconseguir-los tots junts per tal de fer créixer la persona, la societat i el món, seguint el lema d’aquest any de la Llum de la Pau: “Créixer en pau”.

La flama vinguda de Betlem va arribar al nostre país gràcies a una delegació de dos agrupaments que van anar a buscar-la a prop de Nimes (França): l’AEiG Roc del Migdia, de Gavà, i l’AEiG Montpalau, de Pineda.

Quan l’esperada Llum de la Pau va arribar a Bellpuig, es va portar fins al monument de la Sardana, on es va encendre el peveter, que només s’encén en ocasions especials, com la Flama del Canigó i la revetlla de Sant Joan. Des d’allà es va anar escampant pels quinqués, fanalets, espelmes, etc. de tots els assistents.

Amb aquesta llum encesa es tancava l’acte, i tothom s’enduia la llum als seus llocs d’origen, aconseguint així que la flama s’escampi arreu del territori com a símbol de pau, fraternitat i esperança.

Moltes gràcies a totes les persones que van fer possible l’arribada de la Llum de la Pau i també a totes les que van participar de l’acte central de rebuda a Bellpuig!

En aquest mapa hi podeu veure els actes de rebuda organitzats arreu del territori:Al web de la Llum de la Pau hi podeu descarregar els materials pedagògics per treballar la pau i els drets dels infants al cau, amb propostes per a cada unitat i grup d'edat, que hem creat conjuntament CMS Maristes, La Salle i MEG. Galeria de fotos de la Llum de la Pau:Podeu seguir el repartiment de la flama a nivell internacional amb l'etiqueta #harvestingpeace:
 Comparteix