Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.01.2015

Comunicats de l’escoltisme francès davant els fets de Charlie Hebdo

En motiu de l’atemptat de Charlie Hebdo, les associacions escoltes i guies franceses estan difonent els següents comunicats.

Declaració de l’Escoltisme francès per a la tolerància i la pau


Comunicat conjunt de les 5 associacions escoltes i guies franceses, tant confessionals com laiques, que van difondre el passat 30 de setembre i que han tornat a reafirmar davant dels fets de Charlie Hebdo:

L’increment de les tensions internacionals durant aquestes darreres setmanes augmenta l’odi i el rebuig de l’altre i les seves diferències. L’assassinat d’un francès en mans d’uns terroristes ha marcat profundament la comunitat nacional. L’enfrontament que se’n deriva no és una guerra d’Occident contra Orient, d’una religió contra una altra, sinó una guerra contra la fraternitat, l’acollida i l’esperança.

Nosaltres, associacions d’escoltisme francès, reunim membres de totes les religions i espiritualitats, i tenim la missió d’educar per la pau. Davant l’horror, nosaltres reafirmem la nostra convicció que l'única resposta és involucrar-se per millorar la vida en comunitat i per la construcció d’una fraternitat entre dones i homes de religions i de cultures diferents dins d’una secularitat acollidora per a tothom. Volem permetre a cada escolta i guia de viure l’alegria de trobar-nos que ens fa créixer.

Gaudim la sort de ser membres de dues organitzacions mundials d’escoltisme i de guiatge, la WOSM i la la WAGGGS, que obren els nostres espais i ens conviden a cada un a combatre l’ostracisme i la intolerància per la trobada i el respecte. Això que passa avui ens mobilitza a tots per a fer realitat noves ambicions sobre aquest tema en el nostre país. Encara queda molt per fer créixer la fraternitat, el respecte i l’acceptació mútua amb els nostres germans i germanes escoltes i guies del món sencer amb la fi de reduir les fragilitats, contribuir al desenvolupament i construir un món del qual somiem ser-ne els actors.

Especialment volem reafirmar el nostre suport als germanes i germanes musulmans. Ells pateixen avui aquesta situació i el risc d’unir-los a persones que es pretenen coreligionaris. Que l’ocasió que avui se’ns dóna sigui una oportunitat per recordar el nostre compromís amb el respecte a les creences de cadascun: a tot arreu del món els cristians, els jueus, els musulmans, els ateus… encara reben atacs i amenaces.

Fidels al missatge de Baden-Powell, continuarem fent tot el possible per deixar aquest món una mica millor de com estava quan hi vam arribar.

Comunicat de la Fédération du Scoutisme FrançaisVersió original aquí.


Altres comunicats:Comparteix