Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.01.2015

Participem a la Trobada d'Equips Generals de 4 Vents

4vents, equips generals, trobada, valència

Trobada d'Equips Generals a València, gener 2015.
4Vents

4vents, consell, valència, gener 2015

Membres del Consell de 4Vents.
4Vents

4vents, trobada, equips generals, reunió, comunicació, valència

Taula de treball de Comunicació a la Trobada d'Equips Generals 2015.
4Vents

Membres de les sis entitats que formem 4 Vents ens vam trobar a València per compartir projectes i potenciar el treball en xarxa de l’escoltisme i el guiatge als Països Catalans.

El cap de setmana del 9, 10 i 11 de gener, representants del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, la Federació d’Escoltisme Valencià, els Escoltes de Menorca, els Escoltes i Guies de Mallorca i els Escoltes i Guies de l’Alguer van participar a la Trobada d’Equips Generals del Projecte 4 Vents a la ciutat de València, juntament amb alguns representants dels nostres Equips Generals.
 
La trobada va iniciar amb un "Sopar de pobles", el divendres a la nit, on els equips generals de les entitats van poder compartir els plats més típics de cadascuna de les seves regions. Dissabte al matí es van dur a terme les presentacions de les associacions.

Posteriorment, Maria Josep Poquet, Albert Vicent i Vicent Climent, presentadors, periodistes i documentalistes de Radiotelevisió Valenciana (Canal 9), van exposar la situació econòmica, social i cultural de la vida i del tancament d'aquest mitjà de comunicació públic del País Valencià. Entre altres qüestions, els extreballadors van manifestar que el Partit Popular Valencià va utilitzar el servei de comunicació públic per fer-se propaganda política, privant els professionals de fer la seva feina amb llibertat i sotmetent-los a un assetjament laboral constant; i que el govern de la Generalitat Valenciana va fer una gestió econòmica de l'ens pèssima i corrupta, deixant un forat econòmic de 200 milions d'euros.
  
A la tarda, els Equips es van separar per Taules de treball i van abordar diferents temes: Presidències, Mètode i formació, Gestió, Comunicació i projectes i Espiritualitat. Aquests espais van permetre compartir idees, recursos, experiències i projectes perquè cada entitat pugui millorar i motivar-se de cara a temps futurs, així com per enfortir el treball en xarxa del Projecte 4 Vents.

Diumenge, el Consell 4 Vents va aprofitar per exposar el seu projecte estrella del curs, la Tramuntanada, una trobada de caps que tindrà lloc als Aiguamolls de l'Empordà del 2 al 5 d'abril.

Un cop finalitzada la presentació, i acompanyats d’en Vicent Ferrer, ex-membre del Consell de 4 Vents, van fer una visita al Barri Vell de la ciutat, amenitzada amb una dinàmica de descoberta cultural.

Per acabar van visitar també el Barri de Natzaret, on els esperava l’Agrupament Escolta Iter amb una paella al mig de la plaça per compartir amb la gent del veïnat. El Barri de Natzaret havia estat un barri de pescadors de la ciutat, però va patir les conseqüències d’una forta pressió urbanística amb nous espais lúdics més que qüestionables als seus voltants (el Circuit de Fórmula 1, la Ciutat de les Arts o l’ampliació del port), cosa que l'ha deixat menystingut. La feina del l'Agrupament Iter ha estat i està essent mantenir-lo viu oferint activitats obertes als infants i joves, així com a les famílies, fent créixer el teixit social del barri i arrelant a la seva gent.

En definitiva, la Trobada d'Equips Generals va donar molt bons resultats, va servir per reforçar les relacions i les connexions entre les sis entitats, i per treballar de valent per garantir un bon futur al Projecte 4 Vents.

Aquesta és la memòria 2013-2014 en vídeo del Projecte 4 Vents:
 


Etiquetes

Comparteix