Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.02.2015

Xerrada sobre mitjans de comunicació, periodisme crític i transformació social

comunicació, periodisme, mitjans de comunicació,

El proper 3 de març, fem una xerrada i un debat obert amb membres de La Directa i Mèdia.cat, oberta a tots els i les caps de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

El mètode escolta promou valors com ara el compromís, l'esperit crític, la participació o el treball en equip. Són valors compartits per projectes periodístics com La Directa i l'Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat. Volem saber com treballen aquests valors i què els comporta això.

Per això, des de l'Àmbit de Comunicació de MEG oganitzen una xerrada amb membres de totes dues entitats, amb posterior debat entre els assistents. L'acte està obert a voluntaris i voluntàries de Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (FCEG). Tindrà lloc el proper 3 de març, de 20h a 22h, a l'Espai Jove La Fontana (c/ Gran de Gràcia, 190, Barcelona). 

La sala té capacitat per a 200 persones. Cal inscripció prèvia per preparar l'espai (trobareu el formulari al final d'aquesta pàgina o bé fent clic aquí). 

Què és La Directa?

 

La Directa és un mitjà de comunicació en català d'actualitat, investigació, debat i anàlisi. Amb vocació d'independència, vol exercir la funció social de denunciar els abusos i les injustícies i potenciar les alternatives. Gràcies a l'existència d'una gran xarxa de corresponsalies i col·laboradores arreu dels Països Catalans i el món, des de l'any 2006, La Directa arriba a les més de 1.500 subscriptores que donen suport al projecte i els diversos punts de venda que hi ha arreu del territori. 

Les persones que integren aquest projecte assembleari, autogestionat i descentralitzat entenen la comunicació com una eina de transformació social i no com a simple mercaderia o negoci. Per aquesta raó, la Directa vol ser una eina comunicativa per visualitzar les pràctiques dels moviments socials, els projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l'actual i els col·lectius invisibilitzats per la majoria de mitjans de comunicació. 

La Directa es basa en totes aquelles persones que donen suport al projecte. Les subscriptores són les que fan possible l'existència d'un mitjà de comunicació no supeditat a cap grup econòmic o polític i, per tant, crític amb el poder.

Què són Mèdia.cat i l'Anuari dels Silencis Mediàtics?

 

Mèdia.cat, l’Observatori crític dels mitjans, és un portal web que analitza els mitjans de comunicació i treballa per difondre i defensar un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi. Mèdia.cat publica diàriament notícies sobre el tractament que els mitjans fan de determinats temes; periòdicament edita informes monogràfics sobre aspectes concrets de l’actualitat i també compta amb una secció d'opinió articles d’opinió al voltant dels mitjans i el periodisme.

Impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, Mèdia.cat s’adreça als professionals del periodisme, als estudiosos del sector comunicatiu i també a la ciutadania en general, interessada a disposar de veus crítiques amb els mass media

Mèdia.cat edita l'Anuari dels Silencis Mediàtics, un projecte de periodisme d'investigació que cada any aporta llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació. L'Anuari de 2015 presentarà dotze reportatges en profunditat sobre dotze temes que durant l'any 2014 no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L'objectiu de l'Anuari Mèdia.cat és aconseguir situar aquests temes en l'agenda dels mitjans i donar-los veu per tal que arribin al coneixement de la societat.

 


Comparteix