Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

09.02.2015

L’Assemblea Extraordinària aprova iniciar la construcció d’una nova associació única de l’escoltisme i el guiatge català

assemblea, fceg, procés d'unitat, torn de paraula, intervenció, joc democràtic, extraordinària, terrassa, prec

Una intervenció en un torn de paraula l'Assemblea Extraordinària de MEG.

La proposta d’horitzó comú, conjunta amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, va obtenir un 63,41% dels vots a favor, un 32,60% en contra i un 3,99% en blanc.

Aquest diumenge 8 de febrer vam celebrar al Centre Cultural de Terrassa una assemblea extraordinària en què hi van assistir un total de 766 persones, de les quals 745 tenien dret a vot. L'únic punt a l’ordre del dia era la votació del full de ruta per a la construcció d’una associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana, juntament amb Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya
 
Durant el matí, abans que comencés el plenari, al Parc Sant Jordi de Terrassa es va fer l’anomenat “Espai Fira”, on hi havia plafons i activitats diverses per donar a conèixer diversos projectes de MEG i d’altres entitats.
 
Proposta d’horitzó comú

El punt sobre la proposta d’horitzó comú per a l’escoltisme i el guiatge català i full de ruta per assolir-lo va despertar un debat llarg i intens. Finalment, la proposta va obtenir 461 vots a favor (63,4% sobre un total de 727 vots vàlids), 237 en contra (un 32,60%) i 29 en blanc (un 3,99%). Així, el punt va superar la majoria simple, el requisit que marquen els estatuts de MEG.
 
Segons estableix el full de ruta aprovat, a partir d’ara s’inicia un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys. En aquest procés, els caps i responsables associatius d’Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya participaran en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació única en cinc blocs de treball: marc ideològic, marc formatiu, marc metodològic, marc organitzatiu i marc de relacions institucionals i àmbit internacional.
 
La proposta aprovada estableix les bases sobre les quals es crearia aquesta nova associació única. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometrà a treballar activament des de l'acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.
 
Era el segon cop que votàvem la proposta, després que a l’Assemblea Ordinària del novembre a Barcelona la votació obtingués un resultat ajustat. Llavors, el Comissariat General va decidir convocar una Assemblea General Extraordinària per votar-la de nou i qualificar la decisió. Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans van aprovar la proposta a les seves assemblees respectives els passats 15 i 16 de novembre.

Al Recull de premsa del web hi trobareu les aparicions als mitjans de comunicació.

Al nostre Facebook podeu veure dos reculls d'imatges de l'Assemblea extraordinària:

 
 
 


Etiquetes

Comparteix