Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.03.2015

L’Arxiu Nacional de Catalunya publica el segon volum d’Els fons de l’Escoltisme Català

història, guiatge, antic

El catàleg recull cartells, fotografies, revistes i altres documents de les Guies Sant Jordi i dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya des de l’any 1949.

L’Arxiu Nacional de Catalunya ha publicat el segon volum d’Els fons de l’Escoltisme Català, un complet catàleg de la documentació de les Guies Sant Jordi i els Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Aquest segon volum inclou els fons de les Guies Sant Jordi i els Minyons Escoltes des del 1960 fins el 1980 i de Guies Sant Jordi de Catalunya de l’etapa 1949 - 2003, i inclou inventaris de documents en paper, revistes, imatges i cartells. 

El primer volum es va publicar el 2005 i inclou  els fons de la Germanor de Minyons de Muntanya, Boy Scouts de Catalunya, Germanor de Noies Guies, Noies i Nois Escoltes i Minyons Escoltes de Catalunya. Està previst publicar un tercer volum, que aplegarà el fons Escoltes Catalans.

Aquesta publicació s'emmarca dins del projecte de preservació i difusió dels fons del moviment escolta de Catalunya, iniciat quinze anys enrere. el projecte vol testimoniar la importància del moviment escolta català i l'impulsen conjuntament l’Arxiu Nacional de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i la Direcció General de Joventut.


Comparteix