Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.03.2015

10 consells per tenir cura de la tenda de campanya

tenda, iglú, llid, aeig sant ferran, barcelonès

Els Llops i Daines plantant les tendes.
AEiG Sant Ferran

Us proposem mesures per conservar bé el material d’acampada i allargar la vida de les tendes de campanya. Tot i que estiguin fetes amb material resistent, també poden patir desperfectes si no vigilem.

1. Netegem bé la zona on la plantarem. Cal retirar troncs, branques, pedres o qualsevol altre objecte que pugui fer malbé el terra de la tenda. Així també dormirem molt millor, sense clavar-nos res a l’esquena!

2. Triem bé el lloc on la plantarem. Mirem que sigui un lloc pla, amb herba si és possible, i evitem plantar-la a sota d’un arbre sec, perquè podrien caure algunes branques i seria perillós.

3. Guardem bé la funda i els claus que no fem servir. Així no perdrem el material i a l’hora de recollir serà molt més senzill plegar-la. Entre les persones que hi dormim podem acordar un lloc on guardar la funda i els claus sobrants (per exemple, una butxaca interior de la tenda).

4. Fem servir les piquetes i els vents. Estan dissenyats per protegir la tenda del vent i les filtracions d’aigua, per això cal fer-los servir. Així ens assegurem que dormirem secs i que no haurem de patir si fa vent fort.

5. No repengem res a les “parets” de la tenda. Si posem motxilles, sacs, menjar, etc. repenjats contra la paret de la tenda, la tela s’estira i es desgasta, i a més permet el pas de l’aigua en cas de pluja o tempesta.

6. Fogonets i llums de gas, ben lluny! Les tendes estan fetes d’un material molt inflamable. Cal anar amb molt de compte de no encendre cap flama a prop d’una tenda (vigilem també si tenim una “tenda cuina” o similar).

7. Ventilem... És important ventilar la tenda i fer-ho amb la mosquitera tancada perquè no hi entrin insectes. No només perquè no faci “oloreta” després de dormir-hi uns quants dies, també perquè així evitem l’excés d’humitat i l’aparició de fongs.

8. No guardem la tenda si està molla. Si no tenim més remei que recollir el campament quan les tendes encara estan molles, caldrà que de seguida que arribem les despleguem perquè s’assequin. Si les guardem bo i humides, poden sortir-hi fongs i les haurem de llençar.

9. Rentem la tenda amb suavitat. El millor és fer-ho amb un drap una mica humit per retirar la brutícia. Si la tenda té fang enganxat, serà millor esperar que s’assequi i després treure’l amb un drap. Mai s’ha de fer servir sabó, ja que això podria fer malbé la capa impermeabilitzant del teixit.

10. Un bon consell. Si acampem sovint, el millor serà no plegar sempre la tenda de la mateixa manera, perquè la roba podria fer-se malbé als plecs. És millor plegar-la cada cop d’una manera diferent.
 
Consells inspirats en aquest article de la Revista Azimut.

 


Etiquetes

Comparteix