Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

31.03.2015

Tens la síndrome post-campaments (SPC)?


Campfire Cologne - Wilderness from Fort Ripper on Vimeo.


aeig ivarsenc, nord-occidental, campaments, experiències, síndrome post-campaments, cartell, text

"El millor tresor d'aquests campaments ha estat passar-los tots junts!"
AEiG Ivarsenc

Si has tornat de campaments, però quan tanques els ulls només veus un prat verd i les cares dels teus companys del cau, segurament pateixes una síndrome molt comuna aquests dies. T’expliquem quins en són els símptomes!

Els campaments s’han acabat, has arribat a casa, t’has fet una bona dutxa i has dormit mil hores seguides al teu estimat llit. Però tot i això no acabes d’estar bé, és com si no haguessis “aterrat” a la vida quotidiana.

Segurament tens la síndrome post-campaments, batejada tècnicament pels millors especialistes com SPC. Aquests són alguns dels seus símptomes:
  • Al·lucinacions escoltes: quan tanques els ulls veus coses com tendes de campanya, gent jugant en un prat, una olla enorme de macarrons... Segueixes en un altre món!
  • Insomni voluntari: després de descansar una nit al teu llit, ja trobes a faltar les converses dins la tenda fins a altes hores i els dies de dormir poc...
  • Temperatura corporal alterada: després de rentar plats amb aigua glaçada o ficar els peus al riu, que surti aigua calenta de l’aixeta de casa et sembla una cosa d’allò més estranya.
  • Problemes de comunicació: la gent que no acaba de tornar de campaments no entén perquè estàs "a la lluna". Comences a pensar que hi ha coses que no es poden explicar, s’han de viure!
  • Pèrdua de la noció del temps: no pares de pensar com és que els campaments han passat tan ràpid. T’hi haguessis quedat una setmana més!
  • Enyorança aguda: trobes molt a faltar les persones amb qui has compartit aquests dies tan especials. I potser n'enyores una de concreta una mica més que a les altres... ;-)
Si tens més d’un d’aquests símptomes, probablement pateixes una SPC aguda. Però no et preocupis: hi ha moltes persones que estan igual que tu... i tot té solució! Quan tornis a veure els teus companys del cau segur que et sentiràs molt millor!


Comparteix