Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

08.04.2015

Quin valor té l'acampada?

aeig xots, campaments, tenda, sol, acampada


AEiG Xots

Anar de campaments té valor per als infants i joves que hi participen, però també per als municipis que els acullen, per a les persones propietàries dels terrenys, per a l'entorn natural i per a la societat. Sabries explicar per què?

 

Valor per als infants i els joves


Nens i nenes de l'AEiG Pinya de Rosa travessen un riu.


L’acampada és una eina pedagògica imprescindible per a les entitats de lleure. Gràcies a ella, els infants i els joves treballen valors com el respecte, la solidaritat i la convivència. A més, és una bona manera de conèixer la realitat ambiental i social del nostre entorn.
Més informació al web de Campaments i Més: Recursos i mésCoses pràctiques  


Valor per als municipis



Els Llops i Daines de l'AEiG Mestre Güell-Roger de Llúria de Tàrrega, a Cervera.

Per a un poble, acollir campaments ha de suposar un benefici per als seus habitants. No només per a les persones propietàries, sinó també per als qui en gestionen els comerços. A més, és una bona manera de donar a conèixer el poble a la gent de fora, sobretot a les famílies dels infants que hi acampen. I no hem de deixar de banda l’intercanvi cultural i pedagògic que es produeix entre els participants i els vilatans.
 

Valor per a les persones propietàries



La Montserrat Sanz és la propietària dels terrenys La Vinca i La Vinca 2 de Campaments i Més.

L’activitat econòmica de les zones rurals i la muntanya ha canviat molt. Avui en dia és difícil viure de la producció pròpia; per tant, els pagesos i els ramaders s’han de reinventar. Una bona manera de fer-ho és aprofitar els prats de pastura per a les acampades durant l’estiu. Pels que no fan activitats a la seva finca, l’acampada és una bona oportunitat per no abandonar-la i tenir-la neta tot l’any.
Més informació  al web de Campaments i Més: Coneix els propietaris
 

Valor per a l’entorn natural



Infants de l'AEiG Sant Ferran gaudint de la natura.

Durant els campaments és quan els grups aprofundeixen en el coneixement de la natura i l’entorn. Això els permet ser respectuosos amb el medi durant els campaments i també en un futur. També és important ressaltar que una gran quantitat d’entitats fan serveis ambientals durant els seus campaments per contribuir a deixar l’entorn millor de com l’han trobat.
Més informació  al web de Campaments i Més: Fem servei
 

Valor per a la societat



Nens i nenes de l'AEiG Montpalau fent una activitat a la platja.

L’educació vivencial és una de les eines més importants de l’escoltisme i un bon espai per a treballar-la són els campaments. Així, l’objectiu és educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.

Adaptació del text a càrrec de Campaments i Més publicat a la revista El Correu 91.


Etiquetes

Comparteix