Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

20.04.2015

Vine a la FORA d'estiu sobre participació infantil i democràcia associativa!Com pensem la participació dels infants en els seus espais? Quines estratègies de democràcia els hi són pròpies? Quina organització i quins mètodes faciliten la participació de tothom? En parlarem el proper 16 de maig.

La Formació per Responsables Associatius (FORA) va dirigida a membres dels equips de demarcació, sector o generals. Té com a objectiu ajudar a conèixer la nostra organització i a reflexionar sobre la nostra cultura organitzativa. És un espai de reflexió, de treball i de formació. Alhora, s’hi treballa el lideratge des de les dimensions personal, grupal i associativa.

Al vídeo que trobareu en aquesta notícia hi podeu veure un resum del Seminari d'Hivern de la FORA del desembre del 2014, on participants, ponents i organitzadors reflexionen sobre què és el lideratge, com l'entenem a l'escoltisme i el guiatge i què es pot aprendre a la FORA, entre d'altres qüestions.

El proper 16 de maig tindrà lloc el Seminari d'Estiu de la FORA a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès. Aquest és el programa de la jornada:

09.30h Convocatòria a la Casa de Cultura de St. Cugat
10.00h Presentació de la FORA
10.15h Ponència: Participació infantil, a càrrec d’Ana Novella, doctora en Filosofia i Ciències de l'educació de la Universitat de Barcelona.
12.15h Descans
12.30h Ponència: Participació i educació, a càrrec de Jordi Mir, director del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra, i Òscar Rebollo, de l'IGOP.
15.30h Taller vivencial
17.00h Debat i conclusions
17.30h Cloenda

Els i les responsables associatius de MEG us hi podeu inscriure fins el 6 de maig al Portal de l'Escola de Formació (PEF). La formació és gratuïta. Per més informació podeu trucar al 93 590 27 00 o enviar un mail a escolaformacio@escoltesiguies.cat.


Comparteix