Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.04.2015

Condol per la mort de Ricard Masó, membre actiu del moviment escolta durant més de 60 anys

ricard masó, girona, comissari

Ricard Masó, en el despatx de casa seva a Girona, el maig del 2013 fotografiat per una entrevista.
Joan Oller / El Punt Avui.

Va ser el primer comissari de la Demarcació de Girona, era membre actiu d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans i va impulsar destacades iniciatives cíviques i socials.

Ricard Masó i Llunes va morir el passat 23 d’abril als 78 anys a causa d’un càncer. Escolta des de fa 60 anys, havia estat, entre altres, primer comissari de la Demarcació de Girona. Era membre d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans i darrerament havia contribuït a organitzar la Trobada d’Antics Escoltes de Catalunya, Mallorca i València celebrada a Girona el maig de 2013.

Masó és recordat per una àmplia trajectòria cívica, política i social. Va ser impulsor del premi de novel·la Prudenci Bertrana i expresident de la fundació organitzadora dels Premis Literaris de Girona. També va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Girona i diputat al Parlament de 1980 a 1992 per CiU. Geògraf i aparellador de professió, va crear la primera empresa catalana de cartografia i va ser promotor de la recuperació toponímica.

El 2014 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi per la seva aportació a la vida cultural, social i política del país.

Va entrar al moviment escolta a la dècada de 1950, quan es va crear l’Agrupament Sant Narcís, a Girona, el primer de la post guerra. Allà va ser cap de patrulla i de clan. Uns anys més tard passaria a ser el primer comissari de la Demarcació de Girona, en el Comissariat General presidit per Jordi Bonet. Després d’una pausa per atendre obligacions professionals i familiars, al final de la dècada dels 70 va reprendre la funció de comissari per la Delegació Diocesana d’Escoltisme (DDE) de Girona.

"Catalunya necessita una ciutadania que tingui en compte els valors de l'escoltisme i el guiatge", deia en una entrevista a la revista El Correu 87 (publicada originalment i de forma íntegra al Caliu, el butlletí informatiu del Grup d’Antics Escoltes i Guies de la FJS).

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya li agraïm la seva implicació en el moviment escolta i guia i ens afegim al condol de família i amics.

Més informació al Diari de Girona i El Punt Avui.


Comparteix