Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.04.2015

Fer un llibre sobre l’agrupament: exemples i consells

llibre, aeig pinya de rosa, 50 anys, aniversari, agrupament, heroi, llei escolta, disfressa, poders, personatge

Doble pàgina del llibre "50 anys fent camí".
AEiG Pinya de Rosa

Aquest Sant Jordi, diversos agrupaments han editat llibres per commemorar aniversaris rodons. Si en voleu fer un, us podem ajudar a demanar el dipòsit legal i altres tràmits.

Si des de l’agrupament o la demarcació editeu llibres, revistes o altres publicacions, és important tenir en compte el Dipòsit Legal. Aquest organisme atorga un número de registre a les publicacions editorials i audiovisuals catalanes i en recull exemplars per a la seva preservació, que es dipositen i poden consultar a la Biblioteca de Catalunya, entre d’altres biblioteques. Incloure un número de dipòsit legal a la vostra publicació, doncs, és una manera de preservar la història de l'escoltisme i el guiatge.

Des de MEG estem donats d'alta com a sol·licitants amb el NIF de l’entitat i podem gestionar l’assignació del número de Dipòsit Legal electrònicament des de l’oficina tècnica de Can Cadena (és un tràmit gratuït). Per fer-ho només cal escriure un mail a comunicacio@escoltesiguies.cat. Trobareu més informació sobre aquest tema a l’Espai del cap, a les preguntes freqüents de Comunicació. També ens podeu escriure si necessiteu assessorament pel què fa a la impressió, proveïdors o altres qüestions relacionades amb el llibre.

A continuació recollim 3 llibres publicats recentment per agrupaments, que poden servir d'exemple o inspiració:

50 anys fent camí, de l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes (Demarcació de Girona)El llibre, fet en motiu del 50è aniversari de l’entitat, explica la història de l’agrupament amb imatges antigues i noves, amb frases dites per diversos membres del cau i simulant “post-its” i etiquetes amb informació diversa. Utilitza com a fil conductor la llei escolta i guia i és un recull d’experiències, sensacions i records de les generacions que han passat per l’agrupament. Més informació al web de la Demarcació de Girona i en aquesta notícia de Xarxanet.

50 anys, 50 relats, de l’AEiG Pare Claret de Solsona (Demarcació de la Catalunya Central)El passat 18 d’abril, l’agrupament va iniciar els actes del seu 50è aniversari amb la projecció del vídeo “De claretians a voluntaris. Història del cau a Solsona” i la presentació del llibre 50 anys, 50 relats, que fan un repàs a la trajectòria de l'entitat des dels seus orígens. Per commemorar l’aniversari també van organitzar l'exposició “50 anys en imatges. L'escoltisme i guiatge a Solsona”, entre altres actes. Els actes centrals de la celebració van arribar aquest cap de setmana passat, amb un campament al Camp del Serra en què es convidava a participar totes les persones que han passat pel cau durant aquestes cinc dècades, i un acte simbòlic de commemoració.

Cal plantar llavors a cada instant, de l’AEiG Sant Jordi d’Esplugues (Demarcació BLL/G/AP)Després de molt esforç, aquesta diada de Sant Jordi l’agrupament d’Esplugues va presentar el seu llibre. Són 256 pàgines a tot color, amb més de 300 fotografies de totes les èpoques. Un llibre que explica la història de l’agrupament (els inicis amb més detall que els últims anys) i que porta adjunt un DVD amb altres fotografies, documents i vídeos que no han pogut posar al llibre.

Ells mateixos expliquen: “Ha estat un llibre fet íntegrament per gent del Cau, ja ho notareu! I això ens fa encara més il·lusió. Aquells errors, aquelles faltes, tot ajudarà a que sigui un llibre de Cau. Però ja veureu que ha quedat un llibre molt bonic i de ben segur que us farà recordar moltes vivències de les que vau passar al Cau Sant Jordi.”


Notícies relacionades

Comparteix