Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.05.2015

MEG s'adhereix a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

ucfr, feixisme, racisme, discriminació, drets, eleccions, pxc, pancarta, cartell

Una acció d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Barcelona.
UCFR

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens sumem als centenars d’entitats, col·lectius i associacions d’aquesta xarxa, que vol fer front al creixement del feixisme i el racisme a casa nostra.

Aquest mes de maig, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya s’ha adherit a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), una plataforma sorgida l'estiu de 2010 arran de l'anunci que Plataforma per Catalunya (PxC), un partit feixista disfressat de demòcrata, es presentava a les eleccions autonòmiques de novembre 2010.

Actualment, UCFR és un moviment ampli, format per centenars d’entitats, col·lectius i associacions adherides, que treballen conjuntament per fer front al creixement del feixisme i el racisme a casa nostra.

Els objectius d'UCFR són frenar les manifestacions feixistes i xenòfobes i evitar que els plantejaments feixistes entrin en les institucions de representació política. UCFR aplega sensibilitats molt diverses i treballa en assemblees i grups de treball. No supleix la tasca de les ONG i de les associacions de base, sinó que el seu paper és el d’enxarxar tots aquests col·lectius, de manera que cadascun pugui ser més efectiu en el seu àmbit i que, junts, puguin dur a terme campanyes conjuntes.

La Demarcació del Barcelonès també s’ha posicionat contra el racisme darrerament. El passat 20 d’abril, es va fer un acte simbòlic per “alliberar de racisme” la seu de la Demarcació, després d’adherir-se a l’Aixada Antiracista. Aquest moviment pretén sumar esforços en la lluita antiracista i per la igualtat de drets, mobilitzant la ciutadania i especialment les associacions juvenils de la ciutat de Barcelona. 


Comparteix