Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

25.05.2015

El Claustre debat el model de participació dels equips de formació dins l’Escola

claustre, formacions, escola formacio, debat, petit grup, can cadena,

Participants al Claustre de Formació.

Aquest dissabte, 23 de maig, els equips de formació de l’Escola de Formació de MEG es van reunir a Can Cadena per celebrar el segon Claustre de Formació del curs.

Durant l’espai del Claustre van estar treballant sobre el model de participació dels equips de formació dins l’Escola. Aquest treball es va engegar al Congrés de Formació (COFO) de l’octubre i durant tot el curs l’han estat treballant a les Taules Pedagògiques (TAPE) i amb els equips de formació dels sectors, demarcacions i generals.

Alguns debats que hi ha hagut al llarg d’aquest curs han estat si n’hi ha prou amb un moment de trobada de tots els formadors i formadores de l’Escola durant el curs, si cal fomentar més comissions de treball amb formadors i responsables pedagògics, si el model de representació ens serveix... Sembla que tots aquests debats van agafant forma: en aquest segon Claustre del curs es van poder anar perfilant i donant la forma definitiva a allò que es vol que sigui l’estructura de la nostra Escola.

Seguidament, els participants es van separar en dos grans grups: els equips de FOCA i els equips de FORMIGA i FOFO. Partint de l’experiència individual en cada formació, van revisar i proposar millores en els documents, el Moodle, el repartiment d’hores i continguts, els projectes i memòries i les activitats d’avaluació. El repte que té ara l’Escola de Formació és poder aplicar el màxim de millores per tal que el curs que ve comencem les formacions amb canvis positius.

A l’hora de dinar no va parar el ritme. Van dinar en petits grups formats per persones de diferents formacions, sectors i demarcacions. D’aquesta forma, el dinar va ser un espai d’intercanvi que va ajudar a conèixer el dia a dia d’altres formacions i, a la vegada, a agafar idees per les pròpies formacions.

A continuació, posant la mirada en el curs que ve, van aprofitar l’espai del cafè per començar a pensar en el Congrés de Formació que se celebrarà l’octubre vinent i que serà el tret d’inici del nou curs de l’Escola.

La tarda la van dedicar a formar-se: perquè creuen en la formació contínua, perquè els agrada aprendre dia rere dia, perquè volen que les nostres formacions siguin millors any rere any, i per un llarg etcètera més. Els temes que van triar per aquesta jornada van ser: com fer bons relleus i com gestionar debats en grans grups. Els ponents van ser en Joan Santaló i en Bernat Bossacoma, respectivament.

Fou un dia intens de fer molta feina però de fer-la en un ambient molt agradable. Tot i que els hagués agradat que hi hagués hagut assistència de més equips de formació de més sectors i demarcacions diferents; tots els allí presents van estar participant molt activament dels diferents espais.

Aquesta fou una gran jornada de reflexió, de reflexió sobre el model de participació dels equips de formació dins la nostra Escola però també de reflexió per tal de seguir millorant-la dia rere dia. Jornades com aquesta posen sobre la taula que la nostra Escola està molt viva i les ganes que tenim per fer-la, cada dia, de més qualitat i més sòlida.

Podeu trobar més fotos del Claustre en aquest àlbum de Facebook
 

El 23 de maig, els equips de formació de l’ Escola Formació Meg es van reunir a Can Cadena per celebrar el segon Claustre de Formació del curs.

Posted by Minyons Escoltes i Guies de Catalunya on dilluns, 25 / maig / 2015


Comparteix