Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

27.05.2015

500 escoltes i guies d’Osona i Ripollès treballen per la transformació social a Manlleu

alt ter, trobada, altter-nativa, manlleu, fulards

Cloenda de l'AltTer-Nativa, la trobada de la Demarcació de l'Alt Ter.

Escoltes i guies dels nou agrupaments de la Demarcació de l'Alt Ter s’han trobat aquest cap de setmana a Manlleu per a crear la seva proposta de societat ideal.

Al llarg d’aquest cap de setmana la presència escolta s’ha fet visible a Manlleu gràcies a l’AltTer-Nativa, la trobada de la Demarcació de l’Alt Ter. Hi han participat més de 500 nens i nenes, joves, caps i voluntaris i també hi han col·laborat un total de 700 persones en moments puntuals. Els participants formen part dels agrupaments escoltes i guies de Manlleu, Campdevànol, Torelló, Sant Pere de Torelló, Vic i Seva.

La trobada es va iniciar el divendres al vespre amb un raid dels Pioners i Caravel·les i Truc i ha girat entorn a la creació de l’illa AltTer-Nativa, una proposta de societat creada entre tots els participants. El diferents grups d’edat han treballat per a definir l’organització i el funcionament de l’illa escolta: edificis i espais de trobada, què fer en cadascun d’aquests espais, quines han de ser les normes de convivència i també els valors que hauria de tenir aquesta “societat ideal”. Aquesta illa estava habitada per la “Nativa”, l’ocell que ha presentat les activitats als participants i que ha estat la mascota de la trobada.

El campament base i la zona d’activitats conjuntes s’han situat a la zona esportiva de Manlleu i les activitats de dissabte a la tarda s’han realitzat a diferents llocs de la ciutat. Aquestes han variat en funció de la unitat: els Castors i Llúdrigues i els Llops i Daines han gaudit de gimcanes a les places del centre, els Ràngers i Noies Guia han descobert Manlleu ha través d’ una gimcana fotogràfica i els Pioners i Caravel·les i Truc han conegut la tasca i han fet servei amb algunes entitats de Manlleu. Les descobertes s’han fet amb l’Associació Sant Tomàs (Llars Clarella), l’Ateneu de Manlleu, el Casal Boira Baixa, Sambucus, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH Osona), el Grup de Defensa del Ter, els Horts Socials i el Serradet de Barneres.

El diumenge va començar amb un bon dia molt especial, la ballada de la cançó de la Trobada. Seguidament es va recollir el terreny d’acampada i els participants van realitzar una activitat conjunta, que englobava a grans i petits, a la zona esportiva.
 

Tot seguit, a l’acte de cloenda, es va donar la benvinguda al nou agrupament de la Demarcació de l’Alt Ter, l'AEiG Collformic, el tercer agrupament de la ciutat de Vic. En aquest acte van intervenir-hi també l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, i representants de la taula executiva de MEG i l’equip de la Demarcació de l’Alt Ter.

El moment més emotiu va ser la lectura de la carta que Roger Vaqué, pare d’una nena del AEiG Mestral de Sant Pere de Torelló, va escriure a la seva filla el dia abans de la seva primera sortida amb els escoltes: “...Espero que quan arribis a casa, la cara de felicitat superi a la de cansament...”. La trobada va acabar amb un dinar de germanor amb tots els participants de la trobada: nens i joves, caps, pares i mares, voluntaris, col·laboradors i ex-caps de la Demarcació.La valoració part dels organitzadors és molt positiva, i destaquen la bona acollida que han tingut a Manlleu i la col·laboració d’entitats i establiments que han fet possible l’AltTer-Nativa.

L'última trobada d’aquestes característiques que es va fer a la demarcació va ser el 2007, en motiu del centenari de l’escoltisme, i l’entitat ja es prepara per la trobada que es realitzarà el 2017 a Tàrrega i que es preveu que agruparà més de 12.000 persones.


Etiquetes

Comparteix