Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.05.2015

La 31a Marxa Ecològica i per la pau ja ha arribat! Agafeu les bicicletes!

marxa ecològica i per la pau, aeig terra plana, belianes, nord-occidental, natura, pau

Cartell de la Marxa d'enguany.

marxa ecològica i per la pau, aeig terra plana, belianes, nord-occidental, natura, pau

La Marxa Ecològica i per la Pau arriba a la 31a edició.
AEiG Terra Plana

Cada any, a Belianes, l’últim diumenge de maig està marcat al calendari. És el dia de la Marxa Ecològica i per la Pau, que organitza l’AEiG Terra Plana amb l’ajuda de tot el poble. És un recorregut d’uns 30 km que passa per Belianes, Bellpuig, Vilanova, Arbeca i torna a Belianes. Però no es tracta només de pedalar!

Tot plegat va començar a principis de maig, amb la realització d’activitats de conscienciació i formació, com ara anellament d’ocells, activitats de coneixença de les costums sahrauís, xerrada sobre el còmic com a mitjà de denúncia, taller de reciclatge. També s’ha muntat una exposició de nius d’ocells.

Per acabar aquest mes tan carregat, el divendres 29 de maig a les 7 de la tarda, els nens i les nenes del poble explicaran als adults, amb una mirada infantil, la història de la Marxa Ecològica i per la Pau. Dissabte a les 7 de la tarda hi ha preparada una sessió de cinema a la fonoteca del poble.

I per finalitzar, el diumenge, de bon matí, es farà la lectura del Manifest, que donarà el tret de sortida al recorregut. A l’arribar hi haurà un aperitiu per tots els participants i el dia acabarà amb un dinar de germanor.

És una activitat genial per realitzar el caps sols o amb la branca, per treballar i reflexionar sobre el medi ambient i les injustícies més properes i les més llunyanes, i, alhora, passar un dia de festa tots plegats!
 
Les úniques condicions per participar a la Marxa són: anar-hi amb un vehicle no contaminant, molta marxa al cos i ganes de passar una estona divertida, distesa i reivindicativa. Per fer-ho més divertit, aquest any es vol que tothom vingui disfressat, com es feia a les primeres Marxes!
 
El Manifest de la XXXI Marxa Ecològica i per la Pau

La Marxa Ecològica i per la Pau és un projecte que durant els trenta anys que porta a la motxilla s’ha manifestat a favor d’una societat en pau i sostenible i sempre ha fet bandera de la revolta i el canvi per aconseguir deixar el món millor del que l’hem trobat. És per això que avui i aquí donem les gràcies a tots els que s’han fet seva la Marxa i els seus càntics!

Ara més que mai, hem de ser conscients que som el canvi que volem a la societat i hem de ser fidels a les nostres lluites diàries i demostrar amb fets el que creiem.

Per això hem de somiar amb la utopia d’una societat diferent i posar-hi els fonaments perquè esdevingui una realitat.

Manifestem que:
  • Ens proclamem en contra del sistema polític actual, que veiem corrupte, és poc representatiu i crea desafecció. Alhora estem a favor d’un sistema democràtic en què el poble sigui el motor d’acció i de presa de decisions.
  • Creiem en la reducció del consum com a eina per crear una societat més sostenible. Tanmateix, ens posicionem a favor de l’aprofitament responsable i necessari dels recursos naturals i en contra de la malversació d’aquests.
  • Defensem i volem preservar la llibertat d’expressió i d’associació de cada ciutadà i ciutadana d’aquest país així com el punt de vista crític. És per això que ens posicionem en contra de la Llei de Seguretat Ciutadana (també coneguda com a Llei Mordassa) aprovada pel Govern actual.
  • Rebutgem qualsevol tipus de violència. Des d’atemptats fins a guerres completament injustificades amb raons d’ideologia i/o religió. Apostem per la resolució de conflictes dialogada i pacíficament.   
  • Donem suport a la proposta de proclamació d’una eventual independència com a oportunitat per bastir un estat nou, just, democràtic, social i amb igualtat de classes, cultures i gènere.
Finalment, afirmem que estem cansats de que any rere any haguem de manifestar-nos pel mateix. És per això que apostem per la implicació de cadascú de nosaltres perquè aquesta transformació social que defensem pugui ser una realitat i no només un ideal.

AEiG Terra Plana


Comparteix