Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

01.06.2015

Els caus de Girona reivindiquen l'espai públic al "M'escoltes"AEiG Joan Pons, AEiG Pare Claret, AEiG Sant Narcís, AEiG Vista Alegre, girona, agrupaments, trobada, m'escoltes, carrer, música

La 4a edició del "M'escoltes" va reinvindicar l'espai públic.

Els 4 agrupaments de la ciutat de Girona van celebrar la 4a edició del "M'escoltes", on aquest any van parlar sobre el carrer, l'espai públic i quin ús en fem.

La trobada va tenir lloc el passat 16 de maig i com cada any hi van participar més de 300 infants i joves dels quatre agrupaments escoltes i guies de Girona: AEiG Joan Pons, AEiG Pare Claret, AEiG Sant Narcís i AEiG Vista Alegre

La proposta d'aquest any girava entorn a en veure com utilitzem el carrer: com és l’espai públic de la ciutat, volent reivindicar-lo com un espai de joc i aprenentatge. Perquè la ciutat i el seu espai públic eduquen!
 
De manera que, durant tot el dia, van sortir totes i tots als carrers de la ciutat de Girona per tal de veure quines condicions té la ciutat i poder-ne reivindicar el seu ús, tot jugant.

Primer de tot, els i les caps van fer als nois i noies una petita introducció la temàtica del "M'escoltes", tot seguit es van separar per unitats i allà van treballar de diferent manera com utilitzem el carrer. Si el fem servir només per anar d’un lloc a un altre, si hi juguem, en quines condicions podem fer-ho... fins que es van tornar a reunir totes i tots a l'hora de dinar. Per acabar la jornada en van celebrar l'èxit amb una cercavila i un berenar.

El "M'escoltes" és el resultat d'un procés d'acostament, cohesió i treball conjunt que els quatre agrupaments de la ciutat de Girona van iniciar fa 3 anys.

 L'objectiu de reunir-se tots junts és treballar i conscienciar-se sobre aspectes de la ciutat: conèixer i aprendre per poder ser persones actives i compromeses amb el territori en què fan vida. "La nostra intenció és créixer sent conscients del què ens envolta, per poder ser crítics i alhora constructius, i per deixar la ciutat millor de com ens l'hem trobat", expliquen. 

Les edicions anteriors del "M'escoltes" es van dedicar a treballar i conèixer els quatre rius de la ciutat (2012), la Devesa (2013) i la mobilitat a la ciutat (2014). "Estem molt contents de les coses que hem après, tot i que creiem que hem de fer grans passos per millorar la situació dels 3 aspectes treballats", expliquen.

Llegiu aquí el manifest del 4t "M'escoltes".
Més informació al web de l'AEiG Sant Narcís.


Comparteix