Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.06.2015

Els agrupaments MontsantCim i Misericòrdia celebren 15 anys fent de Campaners de Reus

campana, reus, campaners, truc, caps

Alguns dels campaners.
Campaners de Reus.

Com cada any, anunciaran Corpus a toc de campana, recuperant el toc de festa tradicional el proper 4 de juny.

Com ja és tradició, els agrupaments escoltes MontsantCim i Misericòrdia anunciaran l’arribada de Corpus recuperant el toc de festa tradicional. Enguany fa 15 anys que els dos agrupaments són Campaners de Reus. Actualment els tocs de campanes els realitzen els caps, trucs i antics membres dels agrupaments.
 
Després de molts anys d'haver-se perdut la figura del campaner i d'haver-se gairebé oblidat els tocs tradicionals, l'any 2000 s'acordà la recuperació dels tocs manuals de festa a càrrec d'ambdós agrupaments escoltes. Així es van convertir oficialment en els Campaners de Reus, d’acord amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Reus.


 
Aquesta tasca es fa a partir de la voluntat de l’escoltisme de fer servei a la societat, d'implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícip de la festa major reusenca. Amb el mateix objectiu, els dos agrupaments participen d'altres espais de la festa major i de la societat civil.
 
Aquesta setmana es podrà sentir el Toc de Festa, que té una durada de 15 minuts i anuncia la festa i la sortida dels gegants, i el Toc General, per a les grans ocasions, que simula el volteig de totes les campanes. Es podran sentir dijous 4 de juny, a les 9 i a les 4; dissabte 6 de juny, a les 12; i diumenge 7 de juny, a les 10 i a 2 quarts de 8 aproximadament. Aquí trobareu més informació dels tocs.


Comparteix