Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.06.2015

18.000 escoltes i guies de Catalunya marxem de campaments aquest estiu

Els 200 agrupaments de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge organitzen més de 500 campaments com a culminació del projecte educatiu de curs dels infants i joves.

Del 20 de juny fins el 10 de setembre, l’escoltisme català organitza més de 500 campaments a Catalunya i a diversos indrets del món. Siguin per unitats o bé amb tot l’agrupament conjuntament, els campaments tindran una durada mitjana d’entre una i dues setmanes i hi participaran 14.000 infants i joves entre 6 i 19 anys.
 
Els acompanyaran 4.000 caps, joves que fan una tasca educativa totalment voluntària durant tot l’any als agrupaments. Implicar-se en l’escoltisme i destinar part de l’estiu en anar de campaments és recompensat tant per la formació i l’experiència que adquireixen com per la satisfacció i el creixement personal que en treuen.
 
Els campaments escoltes i guies no són una activitat d’estiu puntual, sinó que formen part del projecte educatiu que els nens i nenes o joves duen a terme durant tot el curs al seu agrupament, en les trobades que fan cada dissabte.
 
En aquestes trobades els mateixos infants i joves ajuden a organitzar els campaments, assumint diferents responsabilitats segons la seva edat: decidir els menús, escollir el destí, preparar la ruta, fer activitats per recollir fons per finançar-los, etc. Tot plegat respon a la metodologia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.
 
Les principals tipologies de campaments que practiquen els agrupaments, sempre en funció de l’edat i els interessos del grup, són: campaments a la natura, rutes i travesses, activitats d’aprenentatge servei i campaments internacionals.
 
Més informació:


Etiquetes

Comparteix