Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

23.06.2015

Vacunes i campaments: aquestes són les recomanacions de la Generalitat

tireta, campaments, genoll, salut, vacuna

Es recomana que les famílies d’infants no vacunats emplenin un document de Declaració Responsable que alliberi l’agrupament de responsabilitat.

 Arran del cas de diftèria detectat a Catalunya ara fa unes setmanes, el Servei d'Associacionisme i Educació en el Lleure de la Generalitat de Catalunya, de comú acord amb el Departament de Salut, ens ha fet arribar recentment una sèrie de recomanacions dirigides a totes les entitats de lleure.
 
És important destacar que es tracta de recomanacions i que, per tant, no tenen caràcter obligatori, tot i que són orientacions que val la pena conèixer i que poden ajudar a resoldre dubtes sorgits als agrupaments. Diuen així: 

Durant el passat mes de maig es va detectar un cas de diftèria a Catalunya en un nen no vacunat.
 
Actualment, la diftèria és una malaltia molt poc freqüent en els països desenvolupats gràcies a la vacunació generalitzada de la població. A Catalunya no se n’havia declarat cap cas des de 1983.
 
Atès que en aquest període de l’any és freqüent la participació d’infants a activitats de lleure educatiu en què comparteixen espais i mantenen un contacte proper entre ells (casals d’estiu, campaments, colònies, etc.), és molt important que aquests infants estiguin vacunats per tal d’evitar possibles transmissions de malalties infeccioses.
 
En el marc de les actuacions derivades de la investigació epidemiològica que s’està duent a terme en relació amb el cas de diftèria detectat, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT):
• Recorda que és de gran importància mantenir actualitzat el calendari de vacunació dels infants.
• Demana que s’afegeixi una fotocòpia del Carnet de Vacunació a la Fitxa de Salut preceptiva establerta a l’article 11.1.10 apartat c) del Decret 137/2003, de 10 de juny, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.
 
Vistes les recomanacions de l´ASPCAT, és convenient que les famílies d’infants no vacunats emplenin un document de Declaració Responsable que alliberi l’organització de qualsevol responsabilitat.
 
Per qualsevol dubte referent a aquest tema, podeu trucar al telèfon 061 CatSalut Respon.

Als documents de l’Espai del cap, al mateix apartat on hi ha la documentació de les autoritzacions de MEG (Gestió administrativa > Per afiliar-se), hi trobareu el següent: Bons campaments!


Etiquetes

Comparteix