Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

03.07.2015

50 pioners i caravel·les rehabiliten pisos del Casc Antic de Lleida

murga, 2014, fceg

La Murga 2014.
FCEG

El projecte "La Murga" vol ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i sensibilitzar els joves participants sobre les causes de la pobresa al nostre entorn.

Les unitats de Pioners i Caravel·les d'AE Terra-Nova (Escoltes Catalans), l'AE Sant Francesc Xavier (Acció Escolta de Catalunya) i l'AEiG La Claca (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) participen des d'aquest 3 de juliol i fins el dia 8 a "La Murga" al casc antic de Lleida.

Els i les joves conviuran amb veïns i veïnes seleccionats pels Serveis Socials de la Regidoria de Benestar Social de la Paeria, cooperant amb ells tot fent la rehabilitació dels seus pisos  (pintura, reparacions, recollida de mobles vells…) i entenent així una mica millor les arrels de la pobresa a les nostres ciutats i barris.

Aquest projecte d'aprenentatge servei, impulsat per la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), compta ja amb quatre edicions a Lleida i 19 a Barcelona. "La Murga" té com a objectius millorar les condicions de vida dels col·lectius en risc d’exclusió social, fomentant accions locals i contribuint a la defensa dels drets humans.
 

La rehabilitació d’aquests espais i la implicació amb els i les joves afavoreixen la inclusió social dels veïns i veïnes participants. Aquesta convivència també genera una actitud crítica en els i les joves sobre les condicions de vida de molta gent que viu en els barris degradats, amb la intenció de desemmascarar els mecanismes que generen la problemàtica.

Juntament amb els pioners i caravel·les, aquest any hi participaran per primer cop els joves del Centre Obert Municipal Casal Companya del centre històric de Lleida. En total seran una cinquantena de joves, que durant el dia es distribuiran en equips repartits per diferents pisos.

"La Murga" fa xarxa amb persones i col.lectius que treballen al barri, de manera que aquesta feina col.lectiva enriqueix l’aprenentatge de tots/es i el dota d’arrelament. Entre d’altres activitats, el projecte compta amb una ruta pel Casc Antic amb un treballador social, un educador social de carrer i el Casal Popular de Joves i una Nit de Cinema i Històries Migrades amb la Coordinadora d’ONG.


Comparteix