Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.07.2015

Com afecten les noves tecnologies a les excursions?

natura, ruta, mapa


Demarcació Catalunya Central

Les noves tecnologies han arribat al món de l’excursionisme i això obre noves possibilitats, com ara més informació amb un accés més fàcil  i l’oportunitat de compartir les experiències amb tot el món. Cada vegada més, per preparar una excur-sió, cerquem la informació a Internet i ens descarre-guem els tracks per seguir la ruta gràcies al GPS.Davant el nou paradigma que comporta el fet de conèixer exactament on som, cal que deixem d’ensenyar els mètodes d’orientació tradicionals? Segons en Jaume M. Batista i Roca, a la revista Papers de Joventut, “Les tecnologies són per ajudar i s’han d’entendre des de la base, perquè la tecnologia sempre pot fallar. De ben segur que si treballem l’adquisició d’un bon aprenentatge de la orientació, ens permetrà sempre d’adaptar-nos a les noves aplicacions i futures possibilitats. [...] L’excursionisme ofereix uns avantatges formatius excepcionals que mai hem de perdre [...] com l’assoliment d’una major confiança en nosaltres mateixos” (www.diomira.net/revistes/papers/pdf/p77/77p020.pdf).

Sense perdre aquest potencial educatiu que implica el dependre de les pròpies capacitats per aconseguir un objectiu, val la pena aprofitar els avantatges addicionals de les noves tecnologies en les excursions i les rutes del nostre dia a dia al cau.

Aprofitant aquestes eines, a Campaments i Més hem incorporat, a les fitxes dels terrenys, tracks d’excursions a l’entorn proper. Per ara, en trobareu als terrenys de Sant Joan de l’Avellanet, Riugréixer, La Planassa, Poblenou del Delta, Rectoria de la Vola i El Dolmen Màgic. Si feu una excursió des d’un terreny d’acampada i marqueu el track, envieu-nos-el i el publicarem!

Webcams a llocs de muntanya
Endinseu-vos en  l’excursionisme digital!
Font: El Correu 92, secció Campaments i Més. Estiu 2015


Comparteix