Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

20.07.2015

Aquest estiu, cap campament sense cim!

mapa, cims

Mapa amb el cim El Taga seleccionat
Instamaps

Animeu-vos a buscar el cim més proper al lloc on vas de campaments i planifiqueu l’ascensió amb l’ajuda d'aquestes fitxes.Des del delta de l’Ebre fins al cap de Creus, des de la costa de Llevant fins a la plana de Lleida, des de la Catalunya interior fins a les muntanyes dels Pirineus... Sigui on sigui que feu els campaments, de ben segur que teniu a la vora un cim que us està esperant. N’hi ha de petits i de grans, de fàcils i de difícils, per a totes les edats, per als més agosarats... Feu un racó en la vostra planificació i reserveu un dia per a gaudir de la muntanya tot fent un cim, una oportunitat per a connectar amb la natura i amb el vostre interior tot assolint un repte fascinant.

Per a saber quins són els cims que teniu a prop del vostre campament, podeu consultar el mapa interactiu que ha creat l’Institut Cartogràfic de Catalunya, en què recull els 100 cims més emblemàtics de Catalunya, en funció de la significació geogràfica, la rellevància dins del món de l’excursionisme i la notorietat cultural, històrica i emotiva. Hi trobareu informació detallada de cada cim, com ara la serralada a la qual pertany, la cota en què es troba, el municipi i la comarca, la latitud i la longitud, així com una fitxa completa amb les característiques més destacables.

1. Busqueu el cim més proper al lloc on aneu de campaments.

2. Planifiqueu l’ascensió amb l’ajuda de les fitxes, en les que trobareu l'enllaç a l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), com per exemple:
3. El mapa interactiu de l’Institut Cartogràfic de Catalunya recull els 100 cims més emblemàtics de Catalunya.Per a consultar el mapa i accedir a les fitxes, entreu a l’espai web de l’eix del curs (Re)Fent Camí.

Font: El Correu 92, secció Eix del curs. Estiu 2015

Ens agradaria que ens envieu fotos del cims que heu fet a comunicacio@escoltesiguies.cat. Gràcies!


 


Comparteix