Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

31.07.2015

Més de 100 campaments fora de Catalunya aquest estiu

Intercanvi dels PiCs a Suïssa
AEiG Pinya Rosa

Enguany ja són més de 100 grups de 77 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que marxen a fer els seus campaments d’estiu fora de Catalunya i que faran d’ambaixadors i ambaixadores del nostre moviment fora del nostre territori.

Els Pioners i les Caravel·les, seguits pels i les Truc, són les unitats que més s’han animat a conèixer l’aventura internacional, a través de rutes, intercanvis, centres escoltes i projectes de cooperació.

La majoria d’aquests grups ha preferit fer els campaments a l’Estat Espanyol (60%) mentre que la resta s’han animat a provar l’aventura internacional (40%). La destinació més escollida dins l’Estat Espanyol ha estat el País Basc, amb un total de 24 campaments organitzats al seu territori, a la qual segueixen les Illes Balears i Galícia (13 i 12 campaments respectivament) i tanquen la llista les Comunitats Autònomes d’Aragó, Astúries, Cantàbria, Andalusia, Navarra i Castella i Lleó.

Les destinacions internacionals han estat, en canvi, més diversificades. Portugal ha estat la preferida on s’han organitzat cinc campaments, seguida d’Itàlia i França amb quatre, i Alemanya amb tres. La resta de països d’Europa escollits han estat Andorra, Àustria, Eslovènia, Hongria, Croàcia, Luxemburg, Polònia, Suècia i Suïssa; mentre que Marroc, Gàmbia i Guatemala han estat els destins dels cinc grups que s’han aventurat a conèixer altres continents.

Des del 29 de juny que va marxar el primer grup fins al 15 de setembre que torna el darrer, esperem que tots i totes gaudiu, participeu, conegueu, apreneu, i sobretot que retorneu aquests aprenentatges.  Bons campaments!


Comparteix