Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

12.08.2015

El Dia Internacional de la Joventut se centra en la participació

equips generals, cambrils, tarragona, trobada, grup, CG, març

Avui, 12 d'agost, se celebra arreu del món aquest dia, centrat enguany a promoure la participació dels joves a nivell social, econòmic i polític.

El Dia Mundial de la Joventut va ser establert l’any 1999 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Enguany, l’ONU vol dedicar la jornada a promoure la participació ciutadana dels joves a tots els nivells.

No podem aconseguir un desenvolupament sostenible sense involucrar els joves. Però les oportunitats per a participar políticament, econòmicament i socialment a nivell nacional i mundial són escasses i poc freqüents, assenyala l'ONU.

Per això, aquest dia és una oportunitat per reconèixer les fites dels i les joves com a agents de canvi i com a voluntàries en aquest camp. 

“En aquest moment crític de la història, faig una crida als joves perquè exigeixin i promoguin el dràstic progrés que el nostre món necessita amb tanta urgència”
Ban Ki-moon, secretari general de l’Organització de les Nacions Unides, en el seu missatge en el Dia Internacional de la Joventut.

 
 


Comparteix