Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

13.08.2015

De Berga a l'Alguer: intercanvi entre unitats de RiNG

ring, intercanvi, 4vents, internacional, mar, posta de sol, alguer, rebombori

Els Ràngers i Noies Guia, a L'Alguer.
AEiG Santa Maria de Queralt - Geralda Portella

En el marc del "Rebombori" del projecte 4vents, els Ràngers i Noies Guies de l'AEiG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella han fet un intercanvi aquest estiu amb el reparto Jawell de l’Alghero 3.

L'equip de caps de Ràngers i Noies Guia de l'agrupament berguedà explica com va anar l'intercanvi:

Els Ràngers i Noies Guies de l’agrupament Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella de Berga (Catalunya), hem estat durant 11 dies convivint amb el reparto Jawell de l’Alghero 3, en el marc del projecte d’intercanvi Rebombori de 4Vents.

Ha sigut una experiència inoblidable i enriquidora. Uns dies on hem vist una manera diferent a la nostra de treballar l’escoltisme, de fer noves amistats i créixer com a persones, grup i escoltes.

Hem fet construccions, nusos, hem treballat a partir diferents valors, hem fet topografia, orientació, etc. i tot això sempre mantenint el treball per patrulles i el joc institucional molt marcat.

L’inici va ser complicat, per la barrera lingüística i per la metodologia aplicada de forma tan diversa els uns dels altres, però amb una mica d’esforç de tots, dia a dia vam trencar el mur i ens vam adaptar, fins al punt de formar part de la seva família scout.

El curs que ve seguirem treballant amb aquest intercanvi, ara toca que vinguin ells, els ensenyarem com treballem nosaltres, el nostre entorn i com apliquem tot allò que ens han ensenyat durant aquests campaments.

 
Equip de caps de RING
Agrupament Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella de Berga

 

El "Rebombori" és una iniciativa que promou l'intercanvi i la realització de projectes conjunts entre caps, unitats i agrupaments de Catalunya, Menorca, Mallorca, el País Valencià i l'Alguer. Té com a objectius facilitar la mobilitat, el coneixement dels cinc territoris, l’enriquiment cultural i la implicació social dels escoltes tot potenciant l’elaboració de projectes innovadors. Aquí podeu consultar com participar al projecte.

És una iniciativa impulsada per 4vents, el projecte de col·laboració entre les associacions escoltes d'aquests territoris, del qual formem part des de MEG.

Per fer aquesta notícia ens hem basat en aquest text publicat al web de 4vents: "Aquests campaments hem fet 'Rebombori' a l'Alguer!"Notícies relacionades

Comparteix