Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

17.09.2015

La Demarcació del Barcelonès es mobilitza a favor dels refugiats

refugiats, barcelonès, acollida

Donarà l'1% solidari a una organització que treballi per a l'acollida i fa una crida als agrupaments perquè aportin idees sobre què podem fer per ajudar les persones refugiades.

Segons l'ONU, el nombre de persones sirianes refugiades als països veïns ja supera els quatre milions. El govern català estima que Catalunya podria acollir-ne més de 4.000 a llarg de les properes setmanes.

L'escoltisme català s'ha compromès en un comunicat a sumar-se a les diverses campanyes iniciades i demanar mesures polítiques per fer front aquesta situació, i també iniciar un procés de mobilització intern per tal de fer tasques de suport en l'acollida de les persones refugiades. En aquest context, la Demarcació del Barcelonès ha iniciat un període de recollida de propostes per posar fil a l'agulla, preguntant-se què poden fer des de la Demarcació.

D'una banda, com cada curs, la Demarcació destina una part del seu pressupost (l'1% dels ingressos propis) a alguna ONG social o de cooperació. Aquest any, aposten per fer un 1% solidari temàtic i donar-ho a organitzacions que treballin per donar suport a les persones refugiades. Fins el 30 de setembre recullen propostes dels agrupaments per triar l’entitat beneficiària per aquest curs, a través d'un formulari.

D'altra banda, de ben segur que Barcelona i l'àrea metropolitana seran de les ciutats amb més acollida de persones refugiades que, finalment, seran les nostres veïnes. Què creieu que podem fer des dels agrupaments, sectors i la Demarcació per donar suport a aquestes persones? Si teniu idees, les recullen a través del mateix formulari, també abans del 30 de setembre per poder-ho parlar a les properes taules de la Demarcació.
 
#CausRefugi


Comparteix