Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

21.09.2015

MEG col·labora en el primer postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

aeig sant ferran, natura, córrer, paisatge, espiritualitat


AEiG Sant Ferran

La Universitat de Girona obre les inscripcions al primer curs universitari que s'ofereix a Catalunya -i a l'Estat- sobre els significats i valors de la natura. 

A tot Europa augmenta l’interès pels significats i valors espirituals de la natura, tant de manera genèrica com, especialment, pel que fa a determinats llocs i paisatges. A Catalunya també creix el nombre de persones que se senten atretes a indrets o paisatges particulars en connexió amb aquests valors, sigui al marge o no d'una confessió religiosa. 

El curs de postgrau "Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració" de la Universitat de Girona es proposa abordar aquest tema d’una manera rigorosa i inclusiva, des d’un punt de vista teòric i aplicat alhora, orientat a la formació de professionals qualificats. El postgrau ofereix també un espai de reflexió, formació i difusió sobre les raons últimes de que ens comprometen a favor de la natura, i de les implicacions que tenen envers l’ètica personal i col·lectiva, en línia de l’anomenada ecologia pregona, per poder-les integrar en el funcionament quotidià de les organitzacions i entitats, siguin públiques, privades o del tercer sector.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya és una de les organitzacions que dóna suport al curs. Un dels docents serà el consiliari general de MEG, Jordi Font, llicenciat en Teologia i doctor en Teologia en especialitat de Litúrgia a la Facultat de Teologia de Catalunya (2000) amb la tesi doctoral "L’experiència litúrgica de l’escoltisme catòlic català 1930-1980", publicada amb el títol "Del Joc a la Festa. Escoltisme catòlic català (1930-1980)”. En Jordi Font també és professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, rector del Seminari Diocesà de Girona i vicari episcopal per les vocacions. 

El curs tindrà lloc del 5 de febrer al 15 de juliol de 2016, els divendres a la tarda, de 16 a 20 h, a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (Campus Barri Vell). La inscripció es pot fer a través de la web (www.fundacioudg.org) o personalment a la seu de la Fundació Universitat de Girona.

Més informació al web o al document adjunt.


Comparteix