Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.09.2015

Per què és important el Pas de Branca o Passos?

cill, sortida, passos, fulard, pas de branca

Castors i llúdrigues.
AEiG Jaume Caresmar - Ma Antònia Salvà

En aquest text del cau d'Igualada expliquen molt bé per què la primera sortida del curs al cau, que molts agrupaments celebreu aquest proper cap de setmana, és tan especial. 

Benvolguts/des escoltes i guies!

Després d’aquest estiu intens, del retorn a l’escola i a la normalitat, s’acosta l’inici del curs al cau. Sembla que faci només quatre dies que vàrem tornar de campaments: riu, fogonets, rutes, excursions, activitats, promeses, tallers, jocs sota les estrelles, vetllades, somriures, experiències...i ara tornem a començar un nou curs amb moltes ganes!

Per donar la benvinguda al nou curs, per presentar les noves incorporacions i per celebrar que els de tercer any de cada unitat passen de branca, farem la tradicional i emotiva Festa de Passos. El pas de castors i llúdrigues a llops i daines, de llops a ràngers i noies guia, de ràngers a pioners i caravel·les, de pioners a truc, de truc a cap. Quins nervis!

És el pas simbòlic que fan els nens i nenes més grans de la seva unitat per passar a la unitat següent. A més a més, es dóna la benvinguda als nens, nenes i caps nous; però també s’acomiaden aquells que marxen. D’aquí ve el nom de Passos. El moment del pas de branca és el què fa d’aquesta sortida una de les més importants del curs, per això és molt important que vingueu tots. A més a més, us retrobareu amb els vostres companys/es, amb qui heu viscut un curs ple d’aventures, coneixences, experiències, projectes i uns campaments genials. Sempre a punt!Comparteix