Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

05.11.2015

L’arbre que cada nen i cada nena porta a dins

aeig sant bernat de claravall, arbre, lectura, passos, sortida, promesa, text

Lectura del text de l’arbre del abans d’enterrar les promeses entre les seves arrels
AEiG Sant Bernat de Claravall

Després de fer la promesa i just abans d'enterrar-les a les arrels de l'arbre del cau, a l'AEiG Sant Bernat de Claravall van llegir aquest text tan bonic. 

“No jutjo la llavor per no ser arbre, procuro regar-la i cuidar-la". Dins de tots nosaltres guardem aquesta llavor. La nostra feina és descobrir l’arbre que cadascú porta a dins.

De petits, procurem regar amb molt de compte la llavor perquè germini. La falta d’aigua farà que l’arbre s’assequi, però l’excés farà que s’ofegui. Per això, cal trobar el nivell necessari de cura que necessita cada arbre. Quan l’arbre germina i comença a créixer, cal seguir cuidant-lo. La natura és salvatge, vindran el fred i les gelades. Però si hem sabut cuidar bé de l’arbre, serà capaç de passar fins l’hivern més glacial. I, més tard, quan segueixi creixent, vindrà la calor i, amb ella, l’amor. Li sortiran flors i, aleshores, l’arbre serà capaç de tornar tot aquell amor que ha rebut de petit, en forma d’olors i de colors; en forma de flors.

Així doncs, l’arbre del cau no és només un arbre. És la imatge de tot aquell treball que dia rere dia fem per fer créixer l’arbre que cada nen i cada nena porta a dins. Sense jutjat la llavor, procurant regar-lo i cuidar-lo.

Ara bé, igual que en l’agrupament, igual que en cadascú de nosaltres, igual que en l’arbre, hi ha una part que no es veu, que està sota terra. Que ens manté ferms, ens alimenta i ens fa seguir endavant. Aquestes són les arrels que arrelen l’arbre, és el compromís que sentim cap al cau i són les mares i els pares, els excaps i les exquel·les que, sense ser visibles en el dia a dia, sabem que sempre estan allà i són els que ens fan seguir endavant.

Un any més, enterrem les promeses sota l’arbre del cau. Tot l’agrupament junt: nenes i nens, caps, quel·les, pares, mares, excaps i exquel·les. Per així apropar les promeses a les arrels. Per apropar el nostre compromís al compromís de l’agrupament.”


Aquest text es va llegir a la primera excursió de curs de l'AEiG Sant Bernat de Claravall d'Olesa de Montserrat (Demarcació Baix Llobregat/Garraf/Alt Penedès), el passat cap de setmana del 9 i 10 d'octubre. El dissabte, cada  branca per separat va gaudir de diferents activitats, rutes, raids, tallers i llocs diferents on dormir. El diumenge al matí, com ja es tradició, tot l’agrupament es va reunir a Sant Salvador de les Espases, on es van llegir les promeses i es van donar els fulards. Després es va baixar al Pla del Fideué, on els nens i nenes que havien fet la promesa la van enterrar a les arrels de l’arbre del cau, després de llegir aquest text fet per l’ocasió. Finalment, infants, caps i famílies van gaudir d’un dinar tots junts.

Informació extreta del web de l'agrupament.


Notícies relacionades

Etiquetes

Comparteix