Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.11.2015

Concurs d'espots publicitaris per a un món menys sexista

gènere, taller, truc, sexisme, garbes, nord-occidental

Els Truc fan un taller sobre gènere a les Garbes 2015.
Demarcació Nord-Occidental

Fins el 13 de novembre us podeu inscriure al concurs (RE)Imagina't i fins al mes de febrer podreu redactar un guió o realitzar un espot no sexista per fer una societat més justa en matèria de gènere.

Per què creieu que habitualment es trien dones per anunciar productes de neteja i homes per anunciar cotxes? Si poguéssiu canviar aquests estereotips a la publicitat, com ho faríeu? Com explicaríeu una història que afavorís una societat menys sexista?

Apunteu-vos al concurs (RE)Imagina’t i demostreu que és possible explicar les coses des d’una altra perspectiva! El concurs el convoca l
Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació per tal d’afavorir un ús no sexista ni androcèntric del llenguatge audiovisual, mitjançant la redacció de guions i la realització d’espots no sexistes. 

Per participar-hi:
- hi ha dues categories d'edat: de 14 a 16 anys i de 17 a 18 anys.
- us hi podeu presentar amb dos tipus de treballs: un guió d’un espot no sexista (amb els seu corresponent storyboard) i, de forma opcional, un espot ja realitzat. Els guions i els espots han de correspondre a algun producte imaginari o una campanya de sensibilització contra el sexisme.
- s'hauran de fer en grups d'entre 3 i 5 persones
- podeu participar en el concurs si sou alumnes dels centres educatius o grups d’educació en el lleure dels municipis implicats en l’Observatori: Barcelona, Castellbisbal, Cornellà de Llobregat, Cubelles, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Palafrugell, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès.

Premis:
- S’atorgaran vuit premis, quatre per a guions (dos per a cada categoria d’edat) i quatre per als espots realitzats (dos per cada categoria d’edat).
- Un dels guions premiat serà produït per TV3 i emès al programa TAGS.
- Els altres tres guions premiats seran produïts per la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, i s’inclouran en el programa TAGS.
- Els quatre grups guanyadors dels millors espots realitzats tindran l’oportunitat d’assistir a un curs especialitzat sobre tècniques d’edició digital de quatres hores.

Inscripció:
- El termini d’inscripció acaba el 13 novembre.
- Tindreu fins a l’11 de febrer de 2016 per entregar els guions. Podeu consultar la resta del calendari a les bases del concurs.

Més informació, bases i terminis del concurs fent clic aquí.


Comparteix