Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

13.11.2015

Torna la Llum de la Pau: aquest any sota el lema Connecta la Llum!

llumdelapau, espiritualitat

AEiG Tsunami
MEG

Aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau ens proposa promoure la Llum pel desenvolupament amb el lema Connecta la llum!. Ja estan disponibles els materials pedagògics!

L’UNESCO a nomenat el 2015 com l’“Any internacional de la Llum pel desenvolupament”, amb la finalitat de donar rellevància a les tecnologies basades en la llum (fotònica) que poden ajudar a protegir el planeta i permetre la millora de la qualitat de vida

Incentivar la ciència, la tecnologia i la innovació per a l’eradicació de la pobresa i per al foment de la cultura de la pau i de la no violència; involucrar el món científic en l’ús sostenible dels recursos naturals, les energies renovables i l’eficiència energètica; i aprofitar la tecnologia i el disseny contra l’escalfament climàtic i per a la reducció de la contaminació lumínica, entre d’altres, són les seves prioritats.Connecta la llum!


Aquell petit gest d’encendre la Llum de la Pau es transforma en milers de llums que arriben a indrets molt distants per  connectar-nos a totes les persones. Per connectar-nos amb tota la gent que pateix situacions de dificultat a causa de les guerres i ens demana que actuem i els acollim a casa nostra, per connectar-nos amb altres cultures i veure que tots i totes podem aprendre molt els uns dels altres, per connectar-nos amb la natura per ser respectuosos... Perquè “connectar” és unir-se. I ens unim en la pau, perquè la seva llum porti esperança al món.

LEquip de Llum de la Pau ha elaborat uns materials pedagògics amb dinàmiques, lectures i recursos visuals per treballar al cau. Hi ha 5 propostes d'activitats per diferents grups d'edat. 

La Llum de la Pau de Betlem és un projecte internacional escolta i guia que té lloc cada any quan s'acosta Nadal. Es tracta d'una flama que els Escoltes i Guies d’Àustria encenen a Betlem, i des d'allà l'anem escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Enguany l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau a Catalunya serà a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) el diumenge 13 de desembre a les 17h.

Trobareu tota la informació en aquest web!
 


Comparteix