Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

24.11.2015

“Som, fem, transformem”: 700 caps participen a l’Assemblea General a Cervera

assemblea, equips generals, fulards, cervera, agomeg

Presentació dels equips generals a l'AGO.

En aquesta 39a Assemblea hem aprovat un nou Pla Estratègic, hem escollit nous càrrecs de la Taula Executiva, hem decidit seguir endavant amb l’organització d’una macrotrobada escolta i guia i molt més!

El Gran Teatre de la Passió de Cervera va acollir aquest diumenge el plenari de la 39a Assemblea General Ordinària de MEG, en què hi van assistir prop de 700 voluntaris i voluntàries d’arreu de Catalunya. Però ja des de dissabte, la capital de la Segarra es va omplir de fulards!

Dissabte al matí es van fer els espais generals, el comiat dels equips generals i la FORA. Al vespre van començar les activitats de l’Assemblea per a tots els caps, organitzades per la Demarcació Nord-Occidental, amb un sopar, un espectacle de teatre pels carrers de Cervera, en què gegants, grallers i diables van acompanyar els centenars de caps assistents, i un concert.

A continuació recollim alguns dels punts més destacats que es van tractar a l’Assemblea.
 
Aprovem un nou Pla Estratègic
Un dels punts més destacats del plenari va ser l’aprovació d’un Pla Estratègic de MEG, titulat “Som, fem, transformem”, que marca la direcció a seguir per l’entitat en els propers anys. El Pla estableix tres grans objectius: identitat escolta i guia, participació i impacte social. Aquí podeu llegir el pla estratègic complet.
 
Escollim nous càrrecs generals
Vam escollir com a comissari general l’Ignasi Llobera; com a secretària general, l’Ainhoa Huguet; i com a administradora general, la Marta Miarons. Tots tres s’incorporen a la Taula Executiva, on treballaran amb la Núria Montanyà, comissària general; l’Albert Sangrà, coordinador general de relacions; i el Jordi Font, consiliari general.
També vam acomiadar els que enguany deixen la Taula Executiva: el comissari general, en Lluís Marco; la secretària general, l’Irene Alerm; el secretari general, l’Albert Catà; i l’administrador general, en Jordi Valls. Van fer un discurs que va ser llargament aplaudit en agraïment a la feina que han fet per l’entitat en els últims tres anys.
 
Aprovem la Macrotrobada 2017
L’Assemblea també va aprovar el projecte de la Macrotrobada escolta i guia que es durà a terme el 2017 a Tàrrega. Després que la iniciativa sorgís en un prec de l’Assemblea del 2013, aquest any s’ha aprovat el projecte, que inclou els objectius, les activitats, l’equip organitzador, els compromisos a assolir per diferents equips de l’entitat i el pressupost, entre d’altres.
 
Parlament dels comissaris generals
La comissària general, Núria Montanyà, i el comissari general sortint, Lluís Marco, van llegir un contundent parlament on van demanar més suport a l’escoltisme i el guiatge. “Creiem seriosament que cal fermesa i decisió a l’hora de traçar polítiques de joventut sensibles a la realitat associativa, que defensin tresors delicats com ara l’única escola de formació de base voluntària que queda al país: la nostra; i que reconeguin el moviment escolta i guia català com a autèntic patrimoni social de cada poble, de cada ciutat i del país sencer”, van explicar.

L'#agoMEG a les xarxes
Opinions, "memes", fotos i vídeos... Hi va haver molts comentaris sobre l'Assemblea a les xarxes socials, sobretot Twitter. Quasi 200 persones van fer servir l'etiqueta #agoMEG, amb què es van fer 871 tweets que en conjunt van arribar a 135.000 persones. 

Aquest any l’encarregada d’acollir l’Assemblea va ser la Demarcació Nord-Occidental, amb la implicació i participació dels agrupaments que la formen, en especial l’AEiG Coll de les Savines de Cervera. L’Assemblea també va comptar amb la col·laboració de la Paeria de Cervera. Moltes gràcies a tothom per fer-la possible!

Més continguts sobre l'Assemblea:

Recull d'algunes fotos de l'AGO fetes per l'Àmbit de Comunicació. Si ens voleu fer arribar les vostres fotos ens podeu...

Posted by Minyons Escoltes i Guies de Catalunya on dilluns, 23 / novembre / 2015


Comparteix