Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

14.12.2015

Més de 400 persones reben la Llum de la Pau a Sant Boi

llumdelapau, espiritualitat, pau, aeig sant ramon nonat, llid, caps, pic

Rebuda de la Llum de la Pau a Sant Boi.

Les diferents unitats de l'AEiG Sant Ramon Nonat, diverses entitats locals, escoltes i guies i ciutadans i ciutadanes van participar diumenge 13 a l'acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem a Sant Boi. 

L’acte va començar presentant el projecte de la Llum de la Pau i projectant un vídeo que l'explica. A continuació, diversos membres del cau s’acostaven portant diversos tipus de llum: espelmes, llanternes... Mentrestant, una veu en off llegia un text inspirat en el lema d’aquest any, “Connecta la llum”; vinculant-ho amb problemes com la crisi dels refugiats o la pobresa energètica.
 
Després, cada unitat de l’agrupament va pujar a l’escenari a llegir els seus desitjos de pau. Cada any, al cau de Sant Boi, els nens i nenes pensen un desig personal i també un de comú amb tota la unitat. Els desitjos individuals es pengen a l’olivera del pessebre i els comuns de la unitat es llegeixen en públic.
 
A continuació va arribar la flama, portada per la unitat de Truc de l’AEiG Montpalau de Pineda, que l'havia anat a buscar de França. Mentrestant, cinc corals d’adults de Sant Boi -Renaixença, Ressò, Pedres Blanques, BlaiKorus i 13 veus- i el quartet de corda de l’Escola de Música interpretaven “El cant dels ocells”. Després es van dur a terme els parlaments, a càrrec dels caps d’agrupament de l’AEiG Sant Ramon Nonat, Àlex Garcia-Miquel i Emma Rovira; els comissaris generals de MEG, Ignasi Llobera i Núria Montanyà; i l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Mentre les corals infantils de la Coral Renaixença i de l'Escola de Música cantaven nadales, la llum s’anava repartint entre la gent que era a la plaça. La Llum de la Pau es podrà veure al peveter situat al pessebre de la plaça de l’Ajuntament. Finalment es va fer una xocolatada i l’espectacle d’animació infantil “Trencamandres”, a càrrec de Marc Oriol.
 
L'ate l’organitzava la Comissió de la Llum de la Pau, formada per membres de l’AEiG Sant Ramon Nonat i de l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. Hi van col·laborar Òmnium Cultural de Sant Boi, les corals participants i l’Escola de Música. L’acte s’emmarcava dins de la celebració del 50è aniversari de l’agrupament, que se celebra aquest curs.

En els propers dies, la Llum de la Pau s'anirà escampant arreu de pobles i ciutats de Catalunya gràcies a actes organitzats per escoltes i guies de diversos punts del país. El mateix dia 13 va arribar a Badalona, de mans de l'AEiG Jaume Ortiz, i el dia 18 està previst que ho faci a Tordera, en un acte organitzat per la Demarcació de Girona. Aquí podeu consultar els actes previstos o fer arribar informació de l'acte que organitzeu al vostre poble o ciutat.

Fotos de la Llum de la Pau en aquest àlbum de Facebook:

Ahir 13 de desembre es va fer l'acte central de rebuda de la Llum de la Pau a Sant Boi de Llobregat. Sota el lema "...

Posted by Minyons Escoltes i Guies de Catalunya on dilluns, 14 / desembre / 2015


Comparteix