Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

22.12.2015

La comarca del Solsonès premia l'AEiG Pare Claret en el seu 50è aniversari

aeig pare claret, solsona, premi, reconeixement, acte, signum

Acte de lliurament del premi Signum.
AEiG Pare Claret.

L'agrupament va recollir aquest divendres 18 el premi Signum, que reconeix la tasca i l'exemple de persones i institucions que han destacat al Solsonès, tant per la seva vàlua professional com per la seva qualitat humana en qualsevol dels àmbits possibles.

Aquest guardó l'atorguen des de l'any 1997 el Consell Comarcal del Solsonès i el Consell Cultural Francesc Ribalta. Des de l'AEiG Pare Claret expliquen que aquest premi és un reconeixement a tothom que ha passat per l'agrupament en aquests 50 anys d'història:

"Aquest premi és un reconeixement especial a la tasca de l’agrupament, a tots els voluntaris que, amb el seu esforç i il·lusió, han aconseguit que enguany haguem pogut celebrar els 50 anys d’escoltisme a Solsona. 

Un premi per a totes i cadascuna de les persones que han passat i que estan actualment a l’agrupament; persones que han cregut en la proposta educativa de l’escoltisme i que han posat el seu granet de sorra per fer créixer aquesta entitat, que enguany ha pogut celebrar el seu 50è aniversari; perquè sense ells i la seva bona manera de fer les coses, no hauríem arribat fins aquí.

50 anys de compromís, natura, servei, participació, voluntariat, vivencialitat, esperit crític, austeritat i treball en equip.

50 anys amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat.

I un futur amb el compromís i responsabilitat de seguir fent servei a Solsona i a la comarca durant molts anys més.

Tant com puc!"

Els actes centrals de la celebració dels 50 anys de l'agrupament es van dur a terme durant el passat mes d’abril, al voltant de les dates de Sant Jordi. Van fer una celebració participativa i oberta a tothom, omplint els carrers i places de Solsona... i molt més:

"Durant aquell cap de setmana, vam fer un gran campament al Camp del Serra, on ens vam reunir totes les branques de l’Agrupament i també s’hi va afegir una branca nova (els Isards), formada per ex-caps, pares i mares que volien reviure de nou uns campaments. En total érem més de 200 persones!

El dissabte 25 d’abril vam realitzar activitats amb els jocs típics de cada generació “50 anys jugant”, tallers, danses, concert amb Jaume Barri i concert de nit. Diumenge al matí, després del bon dia, vam fer la caminada inaugural de la nova “Ruta dels Llobatons”. Després, vam realitzar l’acte simbòlic dels 50 anys: una acte molt emotiu per a tothom, on molts cops les abraçades van anar acompanyades de llàgrimes d’emoció i somriures sincers. També es va inaugurar el tòtem que ens acompanyarà durant els propers 50 anys. Els actes van acabar amb un dinar de germanor i l’hora dels adéus amb una rotllana gegant.

A més, durant el cap de setmana anterior, també vam realitzar la presentació del llibre commemoratiu dels 50 anys, titulat “50 anys, 50 relats”, que contenia un recull de 50 experiències personals de diferents generacions, i també la projecció del vídeo documental de la història de l’Agrupament "De Claretians a voluntaris: 50 anys de cau a Solsona". També es va realitzar una exposició espectacular i una ponència sobre l’educació en el lleure.

Van ser uns dies de retrobaments, de somriures, de compartir experiències, d’il·lusions i emocions... en resum, van ser uns dies molt intensos per a tothom!"

Actualment formen l'AEiG Pare Claret més de 120 infants i joves i més de 20 caps. A partir d'aquest 50è aniversari que celebren enguany, han incorporat un nou projecte d’agrupament, que és el manteniment i la conservació de la ruta que van inaugurar, la Ruta dels Llobatons. 

A més, l’Agrupament també realitza diverses activitats a nivell local, com la Catifa de Corpus, el Pessebre Vivent en anys puntuals, l’activitat de Nadal que enguany és un Intercanvi de joguines i recollida d’aliments, i la col·laboració en la cavalcada dels Reis Mags. A part d’aquests actes, també assisteixen a altres esdeveniments puntuals on ens demanen col·laboració. 

Aquí podeu veure la glossa que van llegir membres de l'agrupament en el lliurament del premi Signum. Enhorabona pel premi!

 Comparteix