Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

13.01.2016

Fem servei als campaments... també a Europa!

aeig sant sadurní, servei, campaments, aprenentatge servei, bosc, pallars, natura,

Membres de l'AEiG Sant Sadurní fent servei durant uns campaments al Pallars.
AEiG Sant Sadurní

Arreu d'Europa hi ha moltes propostes d'associacions escoltes i guies per fer servei ambiental. Tot contribuint a millorar els entorns naturals i rurals i els equipaments d'ús públic, podem conèixer nous territoris i fer amics internacionals. Aquí teniu tres exemples propers:

Voluntariat al Parc Natural Regional de Vexin (França)

L'associació Scouts et Guides de France Jambville ofereix, l'any 2016, la possibilitat de ser voluntari al castell de Jambville, centre d'activitats de formació amb 54 hectàrees, situat al cor del Parc Natural Regional de Vexin. Els voluntaris participaran en la creació d'eines d'animació sobre el coneixement de la natura i de sensibilització per a la sostenibilitat ambiental de l'equipament, en tasques als ruscs d'abelles i al jardí, podran proposar i animar activitats de grups de joves, i participaran en l'organització de la festa de la Natura. És una oferta per voluntariat de llarga durada, de 8 mesos, fent 35 hores setmanals.

Més informació
 
Camp de treball mediambiental al Centre Scout Bermejales (Granada)


L'associació Scouts de Andalucía va organitzar el passat setembre un camp de treball per unitats de joves. Les tasques es van centrar en l'acondicionament del mirador, de la zona del jardí botànic i en finalitzar la barbacoa-forn. El Centre Scout Bermejales és un projecte per utilitzar i anar condicionant l'espai natural dins el poblat de l'Embalse de los Bermejales, dins una zona de boscos mediterranis de pins i alzines, amb restes megalítiques, paisatges impressionants com la Garganta de Los Tajos, i fauna com la cabra salvatge o el senglar.
Més informació: (1) (2)
 
Voluntariat Internacional al Parque Natural de Montesinho (Portugal)


Ja fa 17 anys que el Parque Natural Montesinho, situat al Nord-est de Portugal, acull voluntariat de diferents països europeus, especialment agrupaments escoltes de Bèlgica i França. Aquests grups col·laboren en treballs comunitaris a set aldees fent tasques com neteja de rius, abocadors i camins, o feines de manteniment de camins pedestres i de recuperació d'infraestructures com ara murs, antigues escoles de primària i esglésies.
Més informació: (1) (2)
 
I a casa nostra?El projecte Fem servei als campaments! ofereix oportunitats de realitzar serveis ambientals en col·laboració amb Parcs Naturals de Catalunya i amb propietaris de terrenys d'acampada de la xarxa Campaments i Més. Si hi esteu interessats, podeu omplir el següent formulari.


Comparteix