Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

18.01.2016

Què hem extret de la FORA sobre lideratge?

fora, hivern, 2016, formacions,

Participants a la FORA d'hivern.

Alguns dels assistents a la Formació per a Responsables Associatius (FORA) sobre lideratge personal, organitzacional i a la societat d'aquest dissabte 16 ens expliquen què han extret de les diferents ponències.

"Lideratge personal i qualitat humana", a càrrec de Raimon Ribera (per a responsables associatius de primer any)
"Hem visualitzat els punts bàsics del lideratge per tal d'aplicar-los en els nostres espais i se'ns ha presentat una visió molt interessant sobre el lideratge positiu. Ha faltat una part pràctica, tot i així m'he vist sorprès pel fet que fos un professor d'ESADE."
Aram Estiu, responsable pedagògic de la Demarcació de Girona
"Ha estat una manera de contextualitzar el marc teòric de la pràctica que realitzem en el dia a dia."
Guillem Gottschalk, comissari del Sector II de la Demarcació del Barcelonès
 
"Lideratge distributiu i participació", a càrrec de Laia Pineda (per a responsables associatius de segon any)
"M'ha permès posar paraules al lideratge que realitzem dins de l'entitat i plantejar-me si realment és l'adequat i el necessari en el context que vivim com a persones dins de l'equip, com a equip, dins de l'associació i el moment en què ens trobem. Coneixença, humanitat, visió, honestedat... ser promotors de canvi donant espais a la participació basant-nos en al confiança."
Aleix Clotet, comissari i administrador de la Demarcació de Tarragona
"Una ponència molt interessant amb moltes frases per reflexionar. Aquí en va una: 'La confiança és el més bàsic en un món en que no ho podem controlar tot'."
Mario Heredero, comissari de la Demarcació de la Catalunya Central

"Experiència de Lideratge en òrgans de govern", a càrrec de Lluc Salellas (per a responsables associatius de segon any)
"Gran dosis d'experiència i reflexions molt interessants per la situació actual a MEG i al país: 'El lideratge és tendir ponts'".
Mario Heredero, comissari de la Demarcació de la Catalunya Central

"Coherència interna i compromís", a càrrec d'Inma Ferrer i Manel Sellarés (per a responsables associatius de primer any)
"Després d'aquesta ponència surto renovat. S'ha creat un espai per poder treballar la persona, valorar-nos i donar-nos eines per a seguir fent-ho en el dia a dia. M'han motivat a apuntar-me al monogràfic i així seguir transformant-me per poder transformar. Escolteu-vos!"
Andreu Culleré, administrador de la Demarcació Nord-Occidental
 
"Com liderem els equips?", a càrrec de Dani Palau (per a responsables associatius de segon any)
"La ponència ha estat reflexió, autoconeixement i autocrítica per seguir endavant, creixent com a persona, com a equip i com a demarcació."
Oriol Frisach, responsable pedagògic de la Demarcació Vallès/Maresme.
Valoració general de la FORA
"La FORA d'hivern sempre és una bona oportunitat per mirar endins i plantejar-nos com estem encarant la vida, el nostre paper a l'associació i la nostra implicació a la societat."
Ignasi Llobera, comissari general de MEG
"La FORA és un espai formatiu que ofereix eines i recursos als responsables associatius de l’associació per un bon desenvolupament del seu càrrec i responsabilitat. Va quedar de manifest que la formació és un element indispensable per a poder fer bé la tasca de responsable de demarcació, àmbit, etc. Sovint aquesta tasca ens requereix habilitats de lideratge, gestió d’equip i comunicació que es troben a la FORA. És per això que el seus participants sempre la valoren tan positivament."
Jordi Valls, membre de l'equip organitzador de la FORA (juntament amb la Mireia Roca i l'Arnau Garcia).

​Agraïm al Raimon Ribera, la Laia Pineda, en Lluc Salellas, l'Inma Ferrer, en Manel Sellarés i en Dani Palau la seva participació com a formadors de la FORA. També agraïm especialment a la Casa de Cultura de Sant Cugat que un cop més hagi acollit la formació.

A l'album del Facebook "FORA d'hivern · Lideratge personal i organitzacional" trobareu un recull de fotografies de la formació.


Comparteix