Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

19.01.2016

MEG destina l'1% dels ingressos a un projecte de sensibilització sobre les persones refugiades i les migracions

El projecte "Parlem de drets", de Stop Mare Mortum i el Servei Civil Internacional de Catalunya, rebrà uns 9.000 euros, corresponents l'1% dels ingressos propis de MEG.

Un any més, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va convocar un concurs públic per destinar l'1% dels seus ingressos propis a projectes de cooperació pel desenvolupament, on s’hi podien presentar organitzacions i entitats que ho desitgessin. Aquest any, la dotació econòmica de la donació era de 9.384,29 €, corresponent a l’1% dels ingressos propis de MEG del curs 2014-2015 (conjuntament amb les partides de cursos anteriors que van quedar desertes o en què no es va convocar concurs) i la temàtica dels projectes havia de fer referència a la crisi dels refugiats.

El jurat ha decidit atorgar l'import íntegre de la convocatòria al projecte "Parlem de drets. Eines per entendre i actuar envers la crisi de les persones refugiades i les migracions", de Stop Mare Mortum i el Servei Civil Internacional de Catalunya, que té com a objectiu visibilitzar les persones refugiades a partir de l’educació i la sensibilització. El projecte pretén donar a conèixer no tan sols la situació actual, sinó també d’abordar les causes d’aquesta crisi, i alhora, aportar eines que permetin facilitar un canvi social on els ciutadans i les ciutadanes estiguem més involucrats en l’àmbit de l’asil, el refugi i les migracions.

Per això, es crearan recursos pedagògics
 que aproximin la realitat de les persones refugiades a infants i joves de diferents franges d’edat, tant en l'àmbit de l’educació formal com no formal. També es preveu fer una campanya de sensibilització pper arribar a un ampli públic a partir de material audiovisual i material gràfic com vídeos, infografies, fulletons informatius o pancartes i incidir, també, en els mitjans de comunicació.


Comparteix