Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

26.02.2016

Llibrets per a treballar el Pas i la Promesa a l'agrupament

Ja estan disponibles els llibrets de reflexió i treball sobre el Pas i la Promesa, elaborats per la Demarcació de Girona.

Després d’intensos anys de treball pedagògic en els seguiments amb els agrupaments, revisions de dossiers, trobades i a les formacions realitzades a la Demarcació de Girona etc. i amb l’obertura de nous agrupaments han anat detectant certes necessitats educatives i escoltes que han fet que tinguem la inquietud de treballar alguns temes específics que ajudin els caps a millorar la qualitat educativa i escolta dels seus agrupaments.
 
Amb aquest motiu, la Demarcació ha elaborat i editat els següents llibrets que ara us compartim:
 
LA FESTA DEL PAS
La Festa del Pas marca l’inici de curs però també referma la voluntat i el compromís dels nens i nenes, nois i noies i caps de tirar endavant un projecte que vol contribuir a millorar el nostre país. (...) Aquest llibret no vol ser un manual per dur a terme el pas. Vol ser una eina útil per reflexionar entorn al significat del pas i ajudar-nos a millorar com a Agrupament.

Podeu consultar-lo o descarregar-lo aquí.
 
LA PROMESA
Des de la Demarcació considerem la Promesa una tradició Escolta essencial i una eina pedagògica potentíssima que permet als infants i joves promoure el seu creixement personal i que per tant, tot agrupament l’ha de poder revisar i reflexionar a partir d’una base, o bé construir-la de nou a fi que tot infant i jove tingui l’opció de gaudir i beneficiar-se d’aquesta tradició tan arrelada en el món de l’escoltisme i el guiatge. Així doncs, el llibret de la Promesa vol esdevenir una eina de treball (i no un llibre d’instruccions) per a tots els agrupaments de la Demarcació a fi de millorar-ne la tasca educativa i recuperar la tradició Escolta de la Promesa.
 
Podeu consultar-lo o descarregar-lo aquí.
 

Textos extrets dels pròlegs dels mateixos llibrets.


Comparteix