Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

29.02.2016

Neix la Federació Projecte 4vents Escoltisme i Guiatge (F4VEG)

4vents

Firma d'estatuts de la F4VEG
Projecte 4vents

El Projecte 4vents, que agrupa escoltes del Principat de Catalunya, del País Valencià, de les Illes Balears i de l’Alguer, ha aprovat i signat els nous estatuts de la F4VEG.


Els dies 27 i 28 de febrer s’han reunit a Can Cadena (Valldoreix) els comissaris/es generals de les entitats escoltes implicades en el Projecte 4vents, per tal de signar els estatuts de la nova Federació Projecte 4vents Escoltisme i Guiatge (F4VEG). La F4VEG està integrada pel Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), Escoltes i Guies de Mallorca (EGM), i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), sense descartar que en un futur s’hi puguin incorporar les altres entitats que formen part del Projecte 4vents: els Escoltes de Menorca (EM), la Federació d’Escoltisme Valencià (FEV) i els Escoltes i Guies de l’Alguer (EGA).

L’objectiu principal de la F4VEG és enfortir els lligams i la col·laboració entre els escoltes d’arreu de l’àmbit lingüístic català a partir dels vincles lingüístics, culturals i històrics. Les relacions entre les diverses entitats han estat evidents al llarg de la història, hi ha hagut diverses iniciatives que han anat derivant en el que es coneix com a Projecte 4vents, que ara s’ha constituït formalment com a F4VEG.

La F4VEG continuarà potenciant l’organització de trobades de caps i de branques, la participació en les jornades de formació de les diverses entitats, el projecte Rebombori que té per objectiu promoure l’intercanvi i realitzar projectes conjunts entre caps, unitats i agrupaments d’arreu del territori; o el projecte Senecascout, que facilita que els caps escoltes que s’hagin desplaçat a estudiar en universitats d’altres ciutats de l’àmbit lingüístic català, puguin incorporar-se en un agrupament escolta del territori per mantenir la seva vinculació amb l’escoltisme, entre d’altres projectes.

En el marc de la trobada també s’ha reunit el Consell de 4vents, que és l’òrgan de gestió del Projecte 4vents format per representants de les sis associacions implicades i que té com a objectiu principal dinamitzar el conveni de col·laboració fomentant la participació dels membres de cadascuna de les entitats en les activitats conjuntes.

La jornada de treball es va completar amb visites culturals al Monestir romànic de Sant Cugat del Vallès, al Born Centre Cultural i al Fossar de les Moreres de Barcelona.


Etiquetes

Comparteix