Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

02.03.2016

Mas Olivet, un refugi al Pirineu Gironès en el pas de grans rutes

El refugi Mas Olivet és un centre escolta situat al terme de Maçanet de Cabrenys, comarca de l’Alt Empordà, que es troba en el pas de diverses grans rutes que creuen el país.

La privilegiada localització del refugi, envoltat d'interessants espais naturals com el Pantà de Boadella, els Penya-segats de La Muga, l'Alta Garrotxa i el massís de Les Salines, dóna a més múltiples propostes per als i les amants del senderisme. Us en fem un recull:

- GR11: La ruta transpirinenca: un sender que travessa els Pirineus pel seu vessant sud des del Cantàbric fins al mar Mediterrani, des Hondarríbia (País Basc) fins al Cap de Creus.

- GR10: La transpirinenca francesa, des de d'Hendaya (País Basc) a Banyuls-Sur-Mer (Catalunya Nord). Veieu també l'enllaç GR 10-GR11.

- Els camins de l'Exili: Maçanet de Cabrenys va ser escenari de la ruta de l'exili republicà l'any 1936. Veieu l'article "Últimos días de la retirada"

- Camí de Sant Jaume: El primer tram d'una de les variants del camí de Sant Jaume Català (Coll de Panissars-Figueres) passa ben a prop de Maçanet de Cabrenys.

- El Camí: És una ruta de senderisme cultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. El tram Vallespir-Pla de l'Estany passa per Maçanet de Cabrenys.


Per a més información, visiteu el web www.centresescoltes.cat  


Etiquetes

Comparteix