Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

04.03.2016

Trobada de reflexió al voltant de l’APS en clau de pau, drets humans i solidaritat

aeig sant sadurní, aprenentatge servei, projecte, cill, intergeneracional, gent gran

Experiència d'APS
AEiG Sant Sadurní

"Quines propostes d’Educació per a la Justícia Global transformen la realitat?”, aquest és el títol de la trobada organitzada pel Centre Promotor d’APS, l’Ajuntament de Barcelona i LaFede.cat

 
La trobada, que tindrà lloc el proper 15 de març les 18h en el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), aprofitarà la presentació de la nova guia “APS, Pau, Drets Humans i Solidaritat. Noves propostes d’Educació per a la Justícia Global” per obrir el debat i la reflexió sobre temes com el paper que tenen les entitats en la millora del territori.
 
El vincle de l’APS i l’escoltisme és molt intens doncs el primer fomenta el treball per projectes i el servei, dos trets molt característics també del nostre Moviment. La Llei escolta i guia recull l'aventura de re-construir i donar resposta a algunes de les necessitats actuals de la nostra societat i del nostre entorn proper. Transformem el món de manera activa, aprenent i fent, projectant i reflexionant, compartint i estimant. És així com els projectes d'APS ens faciliten l'educació activa dels nois i noies i el treball de les actituds i els valors de participació, compromís i responsabilitat.
 
Des de MEG s’ha apostat i es segueix apostant pel foment de la pràctica metodològica de l’APS als agrupaments amb iniciatives com l’edició de la publicació “Per a una pedagogia del servei. Treball per projectes i ApS i l’obertura d’un nou monogràfic especialitzat: “Aprenem fent servei”, per al qual encara està obert el període d’inscripció fins el 18 de març.
 
Si voleu assistir a la trobada del Centre Promotor us heu d’inscriure aquí.
Podeu també consultar o descarregar-vos ja la versió on-line de la guia que es presentarà, a través d’aquest link.


Comparteix