Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Notícies

11.03.2016

Una nova aplicació mòbil que ens geolocalitza en cas d’emergències


AEiG Arrels de Mataró

El telèfon d’emergències CAT112 crea una aplicació gratuïta per a mòbils que ens geolocalitza automàticament quan truquem per alertar d’una situació d’emergència.

Aquesta aplicació del servei d’emergències 112 ens permetrà ser localitzats si ens trobem en una situació d’emergència o som testimonis d’una, durant els campaments o en una excursió, i no sabem exactament on ens trobem (zones rurals, en trajectes per carreteres, etcètera).

Com funciona?

Quan fem una trucada des de l'aplicació My112 al CAT112, si hi ha cobertura de dades (4G, 3G o GPRS), automàticament s'enviarà la nostra localització al servei d’emergències que ens està atenent. En el cas que només hi hagi cobertura per veu, haurem de ser nosaltres els qui facilitem durant la trucada les coordenades que apareixeran a la pantalla del telèfon mòbil.

La podem descarregar gratuïtament tant per a sistemes Android com iOS, i la podem utilitzar a tot el territori sempre que hi hagi cobertura. L’aplicació ens permetrà a més enviar fotos per ajudar els equips d'emergència en cas que així ho demanin i alhora rebre nosaltres missatges per part de les autoritats.

Per saber si la zona on farem els campaments té cobertura podem consultar el mapa dels punts de cobertura del 112 a la muntanya i els principals senders.

Als campaments de Setmana Santa, anem preparats!


Etiquetes

Comparteix